Glitter Gal Lizard Belly

Till att börja med – jädrar, vilka pyttiga flaskor man får från Glitter Gal! Jag blev rätt förvånad, för de har ju samma proportioner som större flaskor, så man tänker inte på det när man ser dem på bild, men de är verkligen små! Nåja, eftersom jag aldrig tar slut på nagellacksflaskor spelar det ändå ingen större roll, men jag blev rätt förvånad.

Det här lacket har blivit väldigt hypat, och jag hade höga förhoppningar, men jag är faktiskt inte särskilt impad. Det är väldigt mörkt grönt, nästan svart, och i normalt ljus syns inte holot särskilt mycket. På mina första bilder ser det rätt sjysst ut, men de är tagna under min skrivbordslampa som verkligen lyfter fram holo. Den sista bilden visar hur det ser ut normalt sett. Det är fint, men inte spektakulärt. Det finns en antydan till holo, men den syns bara på nära håll. Nu ska väl sägas till det här lackets försvar att det inte fanns minsta tillstymmelse till sol när jag bar det, så det var inte direkt optimala förhållanden. Jag ska nog ge det en chans till i sommar. Det ser ju så himla fint ut i flaskan…

Formulan kommer jag tyvärr inte ihåg. Jag har för mig att den var bra, men jag är faktiskt inte säker.

För övrigt måste jag påpeka att min ödlas mage är gulgrön, inte mörkgrön. 😉 Jag kanske fotar den för att lägga ut bildbevis i den här posten så småningom. Just nu ligger hon och sover i sängen, så jag har inte hjärta att störa henne när hon har det så mysigt.

Uppdatering: Nu har jag fotat lilldrakens mage som färgjämförelse. Se nedan! 🙂

Dekoren blev jag inte särskilt nöjd med. Det är ”laser strands” från No1 Nail Art Shop på eBay av samma sort som jag hade här, fast i svart och silver, och en strassten. Tyvärr syntes det inte särskilt väl eftersom lacket var så mörkt.

Under skrivbordslampan:

I vanligt inomhusljus:

Till slut en jämförelse med en riktig ödlemage. Inte alls samma färg, i det här fallet, men det finns ju många sorters ödlor. Katlas mage är mer i färg med OPI Who the Shrek are you? eller kanske Chanel Peridot. Fint randig är den också. Tyvärr har hon också ett stort ärr på sin stackars mage efter de två steriliseringar hon har varit tvungen att genomgå. Det är tyvärr rätt vanligt att leguaner i fångenskap får problem med att lägga ägg eftersom de inte hittar något bra ställe att lägga dem på. Vi försökte bygga en äggläggningslåda åt henne, men den dissade hon direkt. Så när hon hade gått med ägg i magen jättelänge och blivit magrare och magrare (hon slutade att äta eftersom det inte fanns plats för annat än ägg i magen) så blev vi tvungna att operera henne. Det är inte helt ovanligt att leguaner dör av att äggen ruttnar i buken på dem. De kan också resorbera dem, men det vågar man inte räkna med när det har gått lång tid med ägg i magen. Stackarn, hon hade väl närmare en halvliter ägg i magen och var jättetunn när de väl kom ut. Ni kan se på den här bilden som finns på klinikens hemsida hur eländigt tunn hon var. De tog bort hennes äggstockar samtidigt, och vi hoppades på att det skulle vara slutet på trasslet, men icke. Hon verkar trivas så bra hos oss att hon absolut ville ha ägg och återbildade en av sina äggstockar under året som gick. Enligt vår veterinär är det väldigt ovanligt att det händer, och det tyder på att hon mår bra i övrigt, så det är ju bra att veta att hon trivs hos oss. Men det blev i alla fall ytterligare en operation av stackars Katla ett år senare och den här gången tog det. Nu har det inte varit några problem med ägg på några år i alla fall, tack och lov, så nu är nog faran över. Hon verkar i alla fall må prima och är om något lite tjock om magen av att äta för mycket mandariner. Numera står hon på diet och får bara mandariner varannan dag. Det tycker hon inte riktigt är ok, hon brukar komma fram och ”fråga” efter bättre mat när det inte ligger några mandariner i hennes matskål. 🙂

 

Publicerat på februari 19, 2012, i Glitter Gal, Holografiska/prismatiska lack, Katla, Naglar i grönt och märkt . Bokmärk permalänken. 12 kommentarer.

  1. Vad fin hon är! Påminner mycket om Peridot(som jag inte har, men väl Kick´s Evening…).
    Helt otroligt att ödlor kan återbilda kroppsdelar, mycket imponerande.

    Gilla

  2. I know, jag blev också förvånad över de småttiga flaskorna.

    Vill ha en ödla….

    Gilla

  3. Tänkte väl att du skulle skaffa en Lizzard belly, om inte annat så bara för namnet.
    Katla alltså – hur söt är hon egentligen? *suckar hänfört*

    Gilla

  4. Tycker nog att Katla är den stora skönheten i det här inlägget. Inget fel på lacket heller, men Katla är så himla fin 🙂

    Gilla

  5. Minerva: Ja, visst är hon fin! Och snäll, hon halvsov lite trots att hon fick magen fotad. 🙂 Ödlor är fascinerande!
    Sarah: Småttiga var ordet. Och ödlor är trevliga husdjur även om just leguaner är en liten chanstagning. Katla verkar vara alldeles sanslöst snäll. Vår veterinär har varit tvungen att avliva leguaner som ägarna inte har tämjt tillräckligt bra så de har blivit folkilska. Jag rekommenderar skäggagamer, de är urmysiga!
    Mrs Data: Jo, det kändes som ett självklart tillskott i samlingen nästan lite oavsett färgen, faktiskt… Katla hälsar tillbaka och tackar för komplimangen.
    Helena: Jag håller förstås helt med dig! 🙂 Särskilt eftersom jag inte var så jätteimpad av lacket.

    Gilla

  6. Asså åh på Katla! Jag måste säga att jag är förtjust i den där ödlan 😉

    Gilla

  7. Det var ju helt rätt med en jämförelse där! Det är nog inte många nagelbloggare som kan fixa fram en riktig ödlemage så det är en service till hela nagelvärden vill jag påstå! Dock är det ju ogenomtänkt av Glitter Gal att inte ha gjort lacket mer likt en riktig ödlemage 🙂
    Och ja, eller hur, visst blir man förvånad över flaskorna!

    Gilla

  8. Helga: Det gör mig glad att fler än jag ser hennes charm! 🙂
    Cactus: Ja, jag kunde ju inte gärna låta bli när jag nu har en ödlemage tillhanda! 🙂 Fast det finns nog ödlemagar som är mer mörkgröna än min lilla drakes.

    Gilla

  9. Jag älskar Katla! Jag är inte så förtjust i lacket dock. Jag tycker det är för mörkt. Ja, att det knappast var ödlefärgat var ju rätt givet, det är väl en tealgrön ton i det om jag minns rätt.

    Gilla

  10. Vilket underbart husdjur ni har!

    Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.