Regnbågsglitternaglar

Jag blev inspirerad av Emma Green Tregaros regnbågsnaglar och har gjort en egen variant. Jag tycker det var ett så otroligt snyggt sätt att visa vad man står för utan att göra någon stor sak av det, och det var ju uppenbarligen effektivt med tanke på hur det spreds. (Annars är jag fullständigt ointresserad av sport, men det här var svårt att missa.) Det finns säkert massor av andra nagelbloggare som också har visat regnbågsmanikyrer på sistone, men jag har haft dåligt med tid att läsa bloggar så jag har faktiskt inte koll. Om det inte är det så tycker jag att det vore kul om fler gjorde regnbågsmanikyrer för att visa att alla har rätt att älska vem de vill! Det är så otroligt onödigt att ha åsikter om vilka personer andra människor älskar/är attraherade av. Det har man ju faktiskt generellt sett inte med att göra. Enda gången någons sexuella preferenser egentligen kan spela roll för någon annan är ju om man är intresserad av dem som potentiell partner.

Jag ville ha en lite egen twist på konceptet, så jag körde på glitterlack. Det är dessutom så att jag inte har så mycket klara basfärger i annat än glitterlack – jag är ju rätt förtjust i murriga nyanser. Jag lyckades dessutom gräva fram lack med prismatiskt skimmer i fyra av fallen, så mina naglar gnistrade så det stod härliga till. Jag fick en del reaktioner på den här manikyren, men bar den bara en dag eftersom den kändes lite väl iögonfallande att ha på jobbet, trots att ingen hade några åsikter. Min chef såg bara lite road ut. Universitetet är bra på det sättet.

Lacken jag använde var:

Nubar Violet Sparkle (lila)

Smitten Polish Pure Imagination (blått med prismatiskt glitter)

Darling Diva Leprechaun’s Gold (grönt och guld med prismatiskt glitter)

China Glaze Medallion (prismatiskt holo i guld)

Pahlish Pianos Filled with Flames (rött med prismatiskt glitter)

Jag tror det räckte med två lager av alla lacken. Som underlack testade jag Nail Pattern Boldness Glitter-A-Peel igen. Den här gången hade jag inte tänkt att ha manikyren mer än ett dygn i alla fall, så då tyckte jag att det skulle vara en fördel om det satt kort tid och var lätt att ta bort. Bara för det satt det ganska bra och lossnade inte förrän jag började pilla på det. 😉

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Inspired by the rainbow manicure by Swedish athlete Emma Green Tregaro (a protest against Russias anti-gay laws), I did my own take of the rainbow manicure and used glitters, and mainly glitters with prismatic holo in it. I used the following polishes:

Nubar Violet Sparkle (purple)

Smitten Polish Pure Imagination (blue with prismatic glitter)

Darling Diva Leprechaun’s Gold (green and gold with prismatic glitter)

China Glaze Medallion (prismatic gold holo)

Pahlish Pianos Filled with Flames (red with prismatic glitter)

Since I didn’t think I would like to wear such a very in-your-face manicure for very long, I used Nail Pattern Boldness Glitter-A-Peel as a base coat. And just because it would have been ok for it to jump off my nails after a day it lasted pretty well. I actually had to peel it off, it didn’t fall off at all the same way as it has done before.

Publicerat på augusti 20, 2013, i China Glaze, Darling Diva, Glitter, Holografiska/prismatiska lack, Naglar i blått, Naglar i grönt, Naglar i guld och gult, Naglar i lila, Naglar i rött, Nail Pattern Boldness, Nubar, Pahlish, Smitten Polish/Dreamland Lacquer. Bokmärk permalänken. 14 kommentarer.

 1. Det är roligt att Emmas lilla demonstration har fått sådan genomslagskraft, jag tycker att det är fantastiskt! Härlig kombination av lack du har valt, dina naglar strålar verkligen 🙂

  Gilla

 2. Åhh sååå snyggt! Coolt att du gjort med glitterlack, det hade nog jag också velat göra, glittertjej som jag är. 🙂

  Gilla

 3. Elin: Ja, det är jättekul att man kan använda nagellack till att förmedla en åsikt på ett så snyggt sätt och att det fick så mycket uppmärkssamhet!
  Och jo, diskret blev det verkligen inte! 😉

  Ann-Sofie: Det är bara att köra på och göra din egen glitterregnbåge! 😀

  Gilla

 4. Riktigt snyggt, och bra på flera sätt! 🙂

  Gilla

 5. Det kan aldrig bli för mycket glitter! Snyggt! Å jag håller med varenda ord! Jag håller på att planera mitt eget regnbåge statement 😉

  Gilla

 6. Sofie: Tack!

  Little Miss Nailpolish: Det ska bli kul att se din variant – den blir säkert jättesnygg!

  Gilla

 7. Så snyggt det blev med glitterlack men vackrast av allt är ju symboliken med dom här naglarna. Själv körde jag regnbågsrandigt för några veckor sen men funderar på en regnbågsskittle också för allt det står för.

  Gilla

 8. Snyggt och bra statement! Jag skulle nog kunna bära skittles som politiskt statement. Klart alla ska få älska den man vill.

  Gilla

 9. Vilken vacker regnbåge du fått till! Och anledningen till den är oerhört viktigt tycker jag.

  Gilla

 1. Ping: Halloween: Lyxiga spindelväv | Nageldraken

 2. Ping: Lösnaglar från Depend | Nageldraken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: