ABC Challenge (A): Oopsie Daisies Apple Picking

Utmaningar är kul, men ofta har jag lite svårt att vara med eftersom jag missar att hålla koll på vilket tema det är och därmed inte hinner förbereda manikyrer i tid. Ibland har jag också lite svårt att komma på nail art på tema. Nu håller Lacky Corner i en utmaning som passar mig utmärkt – the ABC Challenge. Den går ut på att man ska använda sina otestade lack i bokstavsordning. Min samling med otestade lack har växt lite okontrollerat under hösten, och när jag räknade dem någon gång strax efter nyår så insåg jag att jag hade runt 110 otestade lack. Jag vet att det inte är så mycket jämfört med en del andra, men för mig utgör det drygt en sjundedel av min samling, så nu har jag satt inköpsstopp tills jag har använt åtminstone 40-50 av dem. Därför passar det väldigt bra att få en liten spark i baken för att faktiskt använda dem, och även komma fram till de som har stått på hyllan längst. Att det inte involverar något krav på nail art gör det också lite lagom kravlöst och kräver inte lika mycket planering, vilket jag tycker är lite skönt, faktiskt. (Även om nail art-utmaningar är kul också!)

Ett av lacken som har stått på hyllan längst är Oopsie Daisies Apple Picking, så det kändes som ett bra lack att börja med. Och jag tyckte riktigt bra om det! Det består av en klar bas med röda mikroglitter, medelstora hexglitter i guld, orange, rött och grönt. Över brunt eller mörkgrönt blir det väldigt höstigt (och snyggt), men det är väl lite fel årstid för det. Jag valde att istället bära det över tre lager av ljust gulvita Illamasqua Load, vilket jag faktiskt tyckte blev en rätt fin kombination. Den är rätt skum och lite fulsnygg sådär, men jag trivdes ändå rätt bra i den.

Klicka på knappen nedan, eller titta in hos Lacky Corner för att se fler manikyrer på A!

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Lacky Corner is hosting a new challenge, the ABC Challenge, this time the theme is to use your untried polishes in alphabetical order. The timing is perfect for my part since I had 110 untried polishes when I counted a few weeks ago and put myself on a no-buy until I have used at least 40-50 of them! This way I’ll get a little push to come around to using them, which is especially needed for some that has been collecting dust for a very long time.

Oopsie Daisies Apple Picking is one of those, so it felt like a good polish to start with. It consists of a clear base with red microglitters adn medium hex glitters in gold, orange, red and green. I chose to wear one coat of it over three coats of the yellowish white (sort of vanilla-toned) Illamasqua Load, which I think was a pretty nice combination. A little strange and fugly, but I like it anyways!

Click on the button below or go check out Lacky Corner’s blog for more manicures on A!

Publicerat på februari 3, 2015, i Glitter, Illamasqua, Naglar i orange och korall, Naglar i rött, Naglar i vitt, Oopsie Daisies, Utmaningar och märkt , , , , , , . Bokmärk permalänken. 12 kommentarer.

  1. Åh vad jag vill ha det här lacket! Det är så snyggt! Precis när jag skulle köpa det på Edgy Polish så var det slut, och det är borttaget från sidan också…

    Gilla

  2. Tyckte det här var riktigt fint! Tror jag varit på gång att köpa det lacket nån gång faktiskt. Jag har över 120 otestade och för mig känns det inte ett dugg bra. Tycker synd om dom där stackars flaskorna som förtjänar lite kärlek. Jättekul att du är med och betar av lite av otestade högen 🙂

    Gilla

    • Det var lite skumt med det här lacket, för jag ville jättegärna ha det, men när det väl var hemma hos mig blev det bara stående…
      Nej, det är inte kul att ha för många otestade. Jag vill ju använda mina gamla lack också, men när jag har så många otestade tycker jag att de måste gå före. När jag räknade igår var jag nere på 93 otestade, så det går åt rätt håll i alla fall!
      Det där med att man ska ta det äldsta otestade är extra bra, annars skulle jag aldrig komma fram till de där lacken som har stått bortglömda i år!

      Gilla

  3. Läcker kombo! Det här är ett sånt där lack jag förmodligen skulle missa, men det ser väldigt snyggt ut på dina naglar. Bra början på ABC-utmaningen! 🙂

    Gilla

  4. ingegerd karlsson

    snygg kombo,verkligen!!!gud va många lack alla har=) en annan är inte ens i närheten=))

    Gilla

    • Så roligt, då kan du ju köpa på dig massor av fina lack med gott samvete! Jag börjar få allvarliga problem med att få plats med alla lack och hinner inte använda alla, fast de är så fina.

      Gilla

  5. Det här är ett lack som inte nödvändigtvis går hem hos mig, men jag tyckte faktiskt det var ganska snyggt på den ljusa basen…

    Gilla

    • Ja, det är lite svårkombinerat, vilket är en del av förklaringen till varför det fick stå otestat så länge. När jag bestämde mig för att ha det som A-lack så googlade jag faktiskt bilder på det för att se hur det såg ut över olika färger.

      Gilla

  6. Snygg kombo! Ja varför gör man så, man köper nåt och sedan får det i bland stå jätte länge innan man använder det 🙂 Ska jag vara ärlig så gör jag så med typ allt jag köper 😉 utom ätbart och sånt där datumet kan gå ut 😛

    Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.