Nerdlacquer Midnight

Till veckans holofredag har jag grävt lite i arkivet. Jag har inte köpt så många hololack på sistone, så jag hade faktiskt ingen ny holomanikyr att visa. I arkivet låg däremot den här manikyren och skräpade, så det är ju bra att den får komma ut i ljuset till slut!
Midnight från Nerdlacquer är ett midnattsblått holo med blåa glitter. Jag tycker det är riktigt fint, men jag vet inte om de blåa glittren gjorde så stor skillnad. De syntes inte så mycket. Det täckte på två lager, men var lite tjockt och knöligt att applicera och krävde en del överlack för att bli slätt.

Jag testade nytt överlack från Models Own till den här manikyren, men det blev inte någon favorit. Det slätade inte ut lacket nämnvärt och gav inte heller särskilt mycket glans. Trots två lager var lacket så knöligt och matt dagen efter att jag tog med mig en flaska med CNDs överlack till jobbet för att slänga på ett lager till (tur att jag har eget rum!).

Dekoren består av små svarowskistenar som jag köpte från Edgy polish innan de la ner. Stenarna är väldigt fina och jag gillar att de kommer i olika storlekar och är väldigt gnistriga, även med överlack över. Tyvärr har de konisk baksida, vilket gjorde det lite svårt att fästa dem i lacket eftersom jag behövde ha ett tjockt lager lack att trycka ner dem i, och de stack ändå upp en del.

In English: For this week’s Holo Friday, I have made a dive into the archive since I haven’t worn any holo polishes recently. I came up with this – Nerdlacquer Midnight, a midnight blue holo with blue glitters. It is really pretty, but the blue glitters doesn’t do that much and aren’t very visible.

It was opaque in two coats, but it was also a bit thick and lumpy and took a lot of top coat to get smooth.
For this manicure, I tried a new top coat from Models Own, that I really didn’t like. It didn’t do much to smooth out the polish and it wasn’t very shiny. I actually brought a bottle of the CND Vinylux top coat to work the day after since I couldn’t stand the lumpyness. (It’s lucky I have my own room!)

The nail art are some small rhinestones that I bought from Edgy Polish before it shut down. I like how sparkly they are and that they came in many different sizes, but the conical back makes them very difficult to attach to the polish. They stuck out quite a bit, which annoyed me.

 

 

Publicerat på maj 19, 2018, i Diverse nageldekor, Holografiska/prismatiska lack, Models Own, Naglar i blått, Nerdlacquer och märkt , , , , . Bokmärk permalänken. 4 kommentarer.

  1. Det är ett väldigt vackert lack! Stenarna låter rätt jobbiga men de blev snygga när de väl var på plats i alla fall!

    Gilla

  2. Supersnyggt! Länge sedan jag hängde med på holofredag, måste råda bot på det!

    Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.