Esse Gel Cleanser

Goodprs bloggträff i våras fick jag en massa trevliga prover med mig hem, bland annat den här rengöringsgelen från Esse. Jag har nu använt den ett bra tag, och är väldigt förtjust i den. Den gör ett bra jobb med att ta bort makeup, och min hud känns nästan lite sådär gnissligt ren efter att jag har använt den, men aldrig torr. Doften blev jag lite förvånad över till att börja med – den doftar nämligen mint, vilket är lite ovanligt för en rengöringsgel, men numera älskar jag det och tycker det känns väldigt fräscht.
Jag har ganska torr och känslig hud som gärna blir rödflammig och har en tendens till torreksem och jag tror nog faktiskt att den har skött sig ovanligt bra sedan jag började med den här rengöringen. Jag är lite mindre rödflammig i ansiktet och huden känns inte så fasligt torr. Men jag kan inte svära på att det beror på rengöringen. Det kan också vara för att det är sommar och jag har en aning solbränna (eller, nu ska vi vara ärliga, jag är en aning mindre vitblek än jag brukar bara :-)). Jag är lite för hjärntvättad in i vetenskapligt tänkande för att våga säga något bestämt…
Den kostar 339 kr för 100 ml, vilket ju inte direkt hamnar inom kategorin budgetprodukter, men jag skulle nog faktiskt kunna tänka mig att köpa en ny flaska när den här tar slut (om jag inte blir förförd av några andra roliga produkter innan dess).

In English: At the Goodpr blogger event this spring, I got a lot of nice press samples, among them this gel cleanser from Esse. I have now used it for a good while, and I really like it. It does a good job of removing makeup, and my skin feels squeaky clean (but never dry) after using it. The scent took a while to get used to. It smells of mint, which at first felt very strange for a cleanser, but now I love the freshness of it.
My skin is quite dry and sensitive with tendencies for redness and eczema, but I do believe it has behaved quite well since I started using this product. I am a little less red and my skin doesn’t feel too dry. But I cannot swear that it is the cleanser that made the difference. It could also be that it’s summer and I am a little less pale than usual. I am frankly too brainwashed into scientific thinking to say anything too certain…
It costs 339 SEK for 100 ml, which definitely does not put it into the budget category, but I might actually consider buying another bottle when I have finished this one. (Unless I get seduced by some other nice products before then, of course. :-))

SONY DSC

Spara

Spara

Publicerat på september 15, 2016, i Esse, Hudvård och märkt , , . Bokmärk permalänken. 2 kommentarer.

 1. Jag läste Essie först, var väldigt konfunderad en stund:) låter som en bra rengöring! Och håller helt med dig, det är apsvår att bedöma effekten av hudvård eftersom det är så mkt som spelar in, man lever ju inte i en isolerad bubbla.

  Gilla

  • Visst är det ett förvirrande namn! Jag har svårt att låta bli att både säga och tänka Essie istället!
   Jag brukar försöka att inte byta flera produkter på samma gång för att utesluta påverkan från annat man smetar på sig, men det går ju liksom inte att ta bort omgivningsfaktorerna helt…

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: