Depend Facial Cleansing Kit

Av någon outgrundlig anledning fick jag ett stort paket med pressprover från Depends nya ögonserie (outgrundlig eftersom jag aldrig bloggar om smink) för några veckor sedan. Jättekul, förstås, men lite förvånande. Nåja, givna hästar och allt det där. Hur som helst fick jag också med en rengöringsborste, som jag nu har använt ett tag och känner mig redo att tycka lite om. Till att börja med ska jag säga att jag har absolut ingenting att jämföra med. Jag har länge varit nyfiken på att testa en sådan borste, men tyckt att priset har varit för högt för att jag skulle vilja lägga pengar på en. Den här är däremot riktigt plånboksvänlig med sitt rekommenderade pris på 299 kr. I det priset ingår själva den roterande borsten, tre borsthuvuden (som vad jag kan avgöra är likadana) och en plastlåda att förvara den i. Borsten har två lägen, som ställs in på baksidan med en knapp som ser ut som en mycket plastig, rosa ädelsten. Överhuvudtaget är det en lite plastig känsla över borsten, men vad kan man å andra sidan förvänta sig för ett så pass överkomligt pris? Funktionen är ju inte sämre för det!
Vad tycker jag då? Jo, jag gillar den! Inte för att jag vet om det är så väldigt mycket bättre att ha en sådan här borste än att bara tvätta ansiktet som vanligt, men den är rätt effektiv på att ta bort makeup och ansiktet känns väldigt rent efteråt. Dessutom är den ju så mysig! Jag tycker om att bara använda den torr över ansiktet när det är nytvättat. Det blir lite som en ansiktsmassage och är lite avslappnande. Den ska också ha en exfolierande effekt, och jag tycker nog att mitt ansikte känns lite mjukare än vanligt. Men det är ju inte som att jag har genomfört en vetenskaplig studie av det, så det vågar jag inte lova något om. (Nejdå, jag är inte alls yrkesskadad! 😉 Det är lite svårt att stänga av det kritiska tänkandet efter 15 – 20 år i den akademiska världen i .)

In English: For some unexplicable reason, Depend sent me a big package with a lot of press samples from their new eye series (inexplicable since I never blog about make-up) a couple of weeks ago. Really fun, though, but a bit surprising. Well, gift horses, you know. Anyways, the package contained a cleansing brush, that I have now used for a while and feel ready to have an opinion about. To start with, I must say that I have absolutely nothing to compare it with. I have long been wanting to try one of these, but I have thought that they were too expensive. This one is really wallet-friendly with it’s recommended price of 299 SEK, though. For that, you get the brush, three brushheads (that seem to be identical to me) and a plastic box to store it in. The brush has two settings, that are controled by a very plastic-looking pink gem on the backside. All in all, the brush has a plastic and a little cheap feel to it, but what can you expect for that price? And the function does not seem to be any worse for that.
So, what do I think? I like it! Not that I know if it is that much better than just washing your face as usual, but it is pretty effective at removing make-up and my face feels very clean after I have used it. And it is so nice and soft to use! I like using it dry on my face when it is clean. It feels a bit like a facial massage and is quite relaxing. It is also supposed to be exfoliating, and I think my face might be a little softer than usual. However, it is not like I have done a scientific study of it, so I cannot promise anything about that. (Nooo, I am not at all influenced by 15 – 20 years in academia… 😉 I do have problems turning off my critical thinking sometimes.)

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Publicerat på november 6, 2016, i Depend, Hudvård och märkt , . Bokmärk permalänken. 4 kommentarer.

  1. Fick tyvärr inte den här, för just en sån är jag riktigt sugen på att skaffa, får önska mig en i julklapp.

    Gilla

  2. Ska nog göra som Helena här ovan, och hoppas jag hittar en under granen.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: