Clarins Moisture-Rich Body Lotion

Vad sägs om ett tips på bra kroppssmörj så här under den torraste delen av året? Jag är visserligen torr året om, och har ganska svårt att hitta krämer som är tillräckligt återfuktande för att inte mina ben ska klia. Clarins Moisture-Rich Body Lotion fick jag tips om på Arlanda när jag (smått desperat) bad om tips på den mest återfuktande krämen de hade som inte var för parfymerad. Det är en ganska tjock kräm, så man blir lite kladdig av den och jag brukar vilja vänta ett litet tag innan jag klär på mig efter att jag har smörjt in mig med den här. Den funkar däremot väldigt bra, och det var lite av ett halleluja-tillfälle när jag faktiskt slapp kliiga ben efter att ha använt den här.
Krämen är inte oparfymerad, men den har en mycket svag doft som jag oftast inte ens lägger märke till, vilket jag tycker är positivt för det mesta.
Om man inte köper den på Arlanda kan man t ex köpa den från Lyko. Ordinarie pris är helt löjligt dyrt, 778 kr för 4oo ml, och det skulle jag aldrig betala, men den verkar vara på konstant rea, för jag har aldrig sett den säljas för ordinarie pris. Den är oftast nedsatt till någonstans mellan 180 och 195 kr, vilket jag tycker är mer överkomligt. Flaskan är ju ganska stor, så den räcker ett tag.
Apropå flaskan, så är väl det en av få nackdelar med produkten. Det är helt j-a omöjligt att få ut det sista i förpackningen. Eftersom krämen är så tjock så rinner den inte ner om man förvarar flaskan upp-och-ner, och dessutom är flaskan för tjock för att man ska kunna klippa upp den. Det stör mig att vara tvungen att slänga det sista i varje flaska.

In English: How about a tip of a nice body lotion during the driest season of the year? (At least here in Sweden.) My skin is dry around the year, and I have had some troubles finding creams that are moisturizing enough to make my legs stop itching. I was (slightly desperately) asking for a good cream at Arlanda airport once when the staff recommended the Clarins Moisture-Rich Body Lotion to me. It is quite thick, so I usually want to wait a while to get dressed after I have applied it, but it really works. It was something of a halleluja moment when my legs finally stopped itching after using this.
It is perfumed, but the scent is very discreet and I hardly even notice it, which is a bonus for me.
If you don’t buy it at the airport, you can for example get it from Lyko. The regular price is the ridiculous 778 SEK for 400 ml, which I would never pay, but it seems to be on a constant sale, because I have never seen it sold for that price. It is usually put down to between 180-195 SEK, which I think is quite reasonable. The bottle is quite big, so it lasts me a while.
My only problem with it is that it is freaking impossible to get the last of the product out of the bottle. Since it is so thick, it doesn’t matter if you store the bottle upside down, and the thickness of the bottle makes it very risky to try to cut it open. It bothers me to have to throw away the last of the product.

SONY DSC

Publicerat på januari 21, 2018, i Clarins, Hudvård och märkt , , , . Bokmärk permalänken. 2 kommentarer.

  1. Det här är en av mina favoriter också, en sådan där pålitlig kräm som verkligen får huden att kännas bra. Dessutom älskar jag doften! Ja, det är bra att den tycks säljas på rea nästan hela tiden, för den här tröttnar jag inte på.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: