Beauté Pacifique Enriched Toner Dry Skin

Det är inte så ofta jag skriver om annat än naglar, men här har jag hittat en riktig favorit som jag vill tipsa om. Förra vintern blev min hud riktigt supertorr, och trots att jag testade lite olika produkter så hittade jag inget som riktigt hjälpte. Jag har länge använt Cliniques krämer, och de har funkat bra, men jag har ledsnat på att de dels är ganska kladdiga och dels kommer i burkar, vilket ju känns ganska ofräscht. Tyvärr blev min hud väldigt torr efter att jag slutade med Clinique, och efter att ha testat olika så frågade i Friends of Daisy Beauty-gruppen på Facebook om någon hade något tips. Jag fick massor av bra tips, men började med att testa den här tonern, som rekommenderades av Lina på Make It Fab (som jag ju faktiskt känner privat också, så jag hade kunnat fråga direkt).
Beauté Pacifique Enriched Toner Dry Skin har verkligen gjort en enorm skillnad för min hud. I konsistensen är den som ett aningens trögflytande vatten och doften är diskret. Jag klappar in två-tre lager i huden morgon och kväll och följer upp med serum och dag/nattkräm. När min hud är riktigt uttorkad kör jag fler lager som de rekommenderar i den koreanska ”seven skins”-tekniken. (Ni kan se en video om den här om ni är nyfikna.) Den sugs fort upp av huden, som känns härligt återfuktad, och efterföljande hudvård sjunker in mycket bättre när jag har börjat med att fuktmätta huden. Det är faktiskt så att jag har kunnat vara mer experimentell och använda diverse olika dagkrämer när jag har den här i grunden. Det verkar faktiskt inte spela så stor roll vad jag har över så länge den här få utöva sin magi först. Så fem av fem stjärnor till den här torris-räddaren!
En flaska på 200 ml kostar 289 kr på Lyko och räcker ungefär 3-4 månader för mig. Jag är inne på min fjärde flaska nu, så mycket älskar jag den…
In English: I don’t write about other things than nails that often, but here is a real favourite that I want to tell you about. My skin got really dry last winter and nothing seemed to help. I have long used Clinique, that works well for me, but I wanted to try something else since their creams (at least the ones that were moisturizing enough for me) leave a sticky feeling on the skin and come in jars, which doesn’t feel that hygienic. Unfortunately, my skin didn’t like that I stopped using Clinique, so I asked the Friends of Daisy Beauty Facebook group for help, and Lina at Make it Fab recommended this. (We are also friends IRL, so I could have just asked her…)
The Beauté Pacifique Enriched Toner Dry Skin has made a huge difference for my skin. The consistency is like a slightly viscous water and the scent is discreet. I pat on two-three layers each morning and night and follow it with serum and day/night cream. When my skin is very dry, I do more layers, as they recommend in the korean seven skins technique. (You can watch a video about it here.) It is absorbed very quickly into the skin, that feels wonderfully rehydrated, and the following skin care is also absorbed better when the skin is nicely plumped. I have actually been able to be more experimental and use different day creams as long as I start with this. It doesn’t seem to matter as much as long as this is performing its magic first. So five out of five stars for this saviour!
A bottle of 200 ml costs 289 SEK at Lyko and lasts me 3-4 months. I have just bought my fourth bottle since I love it so much!


Spara

Publicerat på mars 8, 2018, i Beauté Pacifique, Hudvård och märkt , , . Bokmärk permalänken. 2 kommentarer.

  1. Den låter härlig!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: