Minxad!

Nu är jag äntligen minxad och jag är jättenöjd! (För de som inte vet är Minx en sorts plastfolie med värmeaktiverat lim som man fäster på naglarna istället för nagellack.) Jag var till min nageltjej Anna som har ett rum hos min frissa på Salong Violett i Uppsala. Hon har ganska nyligen börjat med Minx och jag kunde inte hålla mig från att testa. För flera månader sedan, när jag nyligen hört talas om Minx, köpte jag två kartor med kamouflageminx på eBay, men jag insåg raskt att det inte är något man gör på sig själv särskilt lätt och att det knappast blir särskilt bra utan en riktigt UV-lampa. Jag blev väldigt glad när jag såg att Anna hade börjat med Minx så jag kunde gå till henne och få det gjort istället.

 

Till att börja med fick jag en minimanikyr för att fräscha upp mina naglar, och det var inte helt fel. Nu ser de helt ok ut, inte särskilt missfärgade och otäcka. (Fast på bilden har jag världens sorgkanter av nagellacksrester, ni får bortse från dem…)

Därefter provade Anna ut vilken storlek som passade mina naglar. Hon fick klippa till en del av Minxarna för att de skulle passa eftersom jag har för smala naglar.

Sedan värmde hon på Minxen under UV-lampan. Det visade sig att även mina fingrar behövde värmas på en del. I början hade jag så kalla händer att Minxen inte fäste ordentligt.

Efter det satte hon fast Minxen…

 

… och fäste den genom att gnugga med en hovsticka och fingrarna. Mina naglar är väldigt kupiga, vilket gjorde det hela lite knöligare. Minxen ville gärna vecka sig på sidorna och vid nagelkanten.

 

Det blev en hel del över eftersom jag inte har så långa naglar.

Till sist filade hon bort överskottet och fixade till det så det skulle bli jämnt och snyggt och fästa hela vägen ut.

 

Slutresultatet:

Råtjusiga kamonaglar!

(Jag använde mitt kamolinne som bakgrund, det kändes liksom lämpligt… )

Visst blev det snyggt! Det ska sitta ungefär en vecka och kommer passa så bra att ha på Sabatonkonserten jag ska på på lördag!

Annonser

Posted on november 26, 2010, in Minx. Bookmark the permalink. 8 kommentarer.

 1. Det ser ju jättehäftigt ut!

  Gilla

 2. Läckert!! Jag är också himla sugen på att testa minx, hoppas minxkunnandet sprider sig över landet. Det finns ingen i min stad som gör det än…

  Gilla

 3. Superkul att du vart nöjd och va fina korten blev!:) / Anna

  Gilla

 4. Josephine: Tack!

  NaisbyNoir: Hoppas det snart kommer Minx till dig också, det är kul att testa!

  Anna: Tack, det blev jättefint! Jag har fått en hel del kommentarer!

  Gilla

 5. Det här var jättefint! Måste definitivt testas någon gång. 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: