Nfu Oh 539

Efter att ha haft Chanel Peridot på tassarna så kändes det som att det var svårt att komma på något lack som inte bara skulle kännas trist i jämförelse, så jag satsade på ett enkelt krämlack med dekor istället. Nfu Oh 539 är ett härligt chokladbrunt lack som är helt livsfarligt att ha på sig eftersom man blir chokladsugen hela tiden. I flaskan ser det lite mer ljusbrunt ut, men det blir mörkare på nageln, vilket enbart är en fördel. Det täckte finfint på två lager.

Formulan fick mig också att tänka på choklad, faktiskt. Den var liksom väldigt krämig, så det kändes nästan som att måla naglarna med smält choklad. Jag tyckte den var väldigt trevlig, med undantaget att det rann en hel del längs det långa skaftet på borsten och droppade på sidan av. Nu har jag alltid ett papper under när jag målar naglarna, så det var ju ingen katastrof, men lite irriterande var det allt.

För att undvika att jag skulle tugga på mina naglar av akut chokladsug så smällde jag på lite dekor också. Jag svampade ena hörnet med blekt guldiga OPI I Only Drink Champagne först och sedan lite av det mer guldiga Depend 118 eftersom jag tyckte det blev lite för blekt. Därefter lade jag på en blekt guldig spetsmönstrad folie.

Jag var inte helt nöjd med det däremot, och målade på ett lager China Glaze Matte Magic för att ge det en lite mer antik stil. Efter det gillade jag det mycket bättre och det fick sitta i fem dagar. (Fast det såg lite ut som vissa lyxiga chokladpraliner, så jag blev inte helt kvitt chokladsuget… :-)) Det höll faktiskt väldigt bra. På femte dagen hade det inte gått en enda flisa, men det var en del tip wear och jag var lite sugen på omväxling. Jag hade lugnt kunnat haft det längre egentligen.

Chanel Peridot was a hard polish to follow, so I tried something different – a simple creme with decorations. Nfu Oh is a polish that strongly reminds me of chocolate. It even applies like melted chocolate since it has a very creamy formula. It was easy to control apart from the fact that it dripped quite a lot from the long brush, but since I always have a piece of paper underneath when I polish my nails, that was no catastrophy. It covered nicely in two coats.

To stop myself from nibbling my fingers in a fit of acute chocolate cravings, I covered it in decorations. I sponged a corner with the pale gold OPI I Only Drink Champagne first, followed by a little of the warmer golden Depend 118. Then I added a pale gold lace nail art foil over it all. I was not completely happy with it this way, though, so I put on a coat of China Glaze Matte Magic to give it a more antique look. I liked it much better this way, though it still reminded me of chocolate – but of expensive pralines instead… 🙂 It got to stay on for five days, and it actually could have stayed on longer if I had not been impatient to try something new. There were no chips at all on day five, and not too bad tip wear either.

Publicerat på augusti 22, 2011, i China Glaze, Depend, Nagelfolie, Nfu Oh, OPI. Bokmärk permalänken. 3 kommentarer.

  1. Tjusig dekor! Ser väldigt exklusivt ut!

    Gilla

  1. Ping: Pahlish Sunlight Shooting Through Pine Trees och NfuOh 539 « Nageldraken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: