Ozotic Mish Mash

Jag fick hem alla de nya Ozotic Pro Mish Mash-lacken från Picture Polish i fredags, så jag tänkte ge er en liten snabb jämförelse. Jag har haft svårt att hitta bra bilder där man kan se skillnaden i färg mellan de här lacken, så jag hoppas att det kan vara av intresse. Det är faktiskt så att jag inte ens äger alla de här lacken själv, vi var tre som delade på den här beställningen, så 531 och 533 tillhör min kollega Karin. Eftersom jag inte gärna kan tjuvhålla på hennes lack så fick det bli foton under skrivbordslampan eftersom det inte fanns något solljus att tillgå under den tiden jag hann swatcha.

Hur som helst, på bilderna har jag 531 på pekfingret, 532 på långfingret, 533 på ringfingret och 534 på lillfingret. 531 är rosabrunt i grundtonen och skiftar i guld och grönt. 532 och 533 är väldigt, väldigt lika. 532 är lite mer gröntonat och 533 är mer rent blå, men det är svårt att se skillnad. Jag är rätt nöjd med att bara köpte ett av dem, det känns inte nödvändigt att äga båda. 534 är lila i basen och mörkast av de fyra lacken i kollektionen.

Överlag är det väldigt läckra lack! De har en tydlig holoeffekt som syns även inomhus. Det är nästan så holon dränker den multikroma effekten lite grann, men inte mer än att de är klart multikroma. Mycket fina!

På de här bilderna har jag två lager av Mish Mash-lacken över två lager av det svarta krämlacket Orly Liquid Vinyl. Picture Polish rekommenderar på sin sida att man ska ha ett svart krämlack under Mish Mash-lacken, och det är nog en bra ide om man vill få fram dem ordentligt.

Om någon undrar över varför mina naglar har blivit så korta så lyckades jag få en spricka i ringfingernageln, precis vid fästet. Jag försökte laga den först, men lagningen släppte, så då orkade jag inte bry mig utan klippte ner den istället. Det är därför ringfingernageln dessutom är sned. Nåja, de växer ut så småningom…

I got a package with the new Ozotic Pro Mish Mash-polishes last Friday and have done a quick comparison between them. I had some trouble finding good swatches of them before I ordered, so I hope this can be of some help.

I have two coats of the Mish Mash-polishes over two coats of Orly Liquid Vinyl. The polishes are 531 (pointer), 532 (middle), 533 (ring) and 534 (pinkie). 531 has a brownish pink base that shifts in gold and green. 532 and 533 are both light blue and very similar, but 532 has a slight greenish tint. I actually only bought 532 and 534 and have borrowed some of 531 and 533 from my colleague Karin, and it really feels ok not to own both 532 and 533. 534 is more purple and the darkest of the four polishes.

These are really beautiful polishes! They have a strong holographic effect that almost drowns the multichrome shift in some lights – but just almost – they are clearly multichromatic. Truly unique and spectacular!

Publicerat på november 9, 2011, i Duo- och multikromatiska lack, Holografiska/prismatiska lack, Ozotic Pro. Bokmärk permalänken. 5 kommentarer.

 1. Hur snyggt som helst!
  Fick hem min vinst från Picture Polish igår som jag vann här hos dig.
  Jag dog lite hur fruktansvärt vacker ”Jealousy” var 🙂
  Finns swatches på min blogg.
  Och jag tackar återigen för att jag vann,

  Gilla

 2. Agh! Jag vill ju ha dem jag med men just nu är det lackköpspaus, tro det eller ej…

  Gilla

 3. Michan: Tack! Och kul att du gillar lacken! Jealousy ser onekligen jättefint ut!
  Sminkan: Jag har hört något om att tålamod skulle vara en dygd, men jag kan inte säga att jag själv tillämpar det vad gäller nagellacksinköp… Men de finns nog kvar även efter din lackköpspaus!

  Gilla

 1. Ping: Ozotic Pro Mish Mash 531 « Nageldraken

 2. Ping: Ozotic Pro Mish Mash 532 « Nageldraken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: