Hits Mari Moon Unconventional

Tillbaka igen! Jag be om ursäkt för mitt minst sagt sporadiska bloggande på sistone, men den här gången är det i alla fall inte jobb som kommit ivägen – jag och maken har varit på en något försenad bröllopsresa till Costa Rica. (Jag tidsinställde några inlägg när jag var borta så inte bloggen skulle vara helt död i alla fall.) Det var ett väldigt trevligt land att besöka – kan rekommenderas! Vi har sett massor av underbar regnskog och skumma och fina djur, en del så udda att vi inte ens visste vad det var… 🙂

Men naglarna då – på tassarna för närvarande har jag Hits Unconventional från Mari Moon Unique-kollektionen. Ett mycket trevligt lack, måste jag säga. Det skiftar mellan varmrött och lila. Det är ju två mörka färger så skiftet syns inte jättetydligt, men nog är det där allt! Det var lite skumt att lacka med, konsistensen på första lagret var riktigt bra, det flöt på fint, men när jag skulle lacka på andra lagret kändes det väldigt tjockt och blobbigt. Undrar om man skulle ha låtit första lagret torka mer, kanske. Det täckte dock bra efter andra lagret och torkade hyggligt fort.

Eftersom jag skulle träffa en massa folk som alltid kollar in mina naglar i lördags ville jag satsa lite mer på dekoren än vanligt. (I Costa Rica iddes jag inte dekorera alls – jag prioriterade fruktdrinkar framför nageldekor – så det var ett tag sedan sist.) För ett tag sedan köpte jag hem akrylfärger från eBay av märket Oumaxi och jag har bara testat dem en gång (med tveksamt resultat), så det var väl dags för ett till försök. Den här gången höll jag mig till en ordentligt dekorerad nagel per hand och bara lite prickar på de andra, och det var tur för det tog ett tag att pilla dit den där blomman. Jag tycker nog det blev helt ok ändå, för att vara andra försöket. Det är långt ifrån lika snyggt som Tartofraise får till det, men vad tusan… (Jag kan i alla fall rekommendera hennes tutorials, de är väldigt bra och hon gör galet fina manikyrer.)

Hur som helst, blomman är gjord med en platt pensel där jag doppade halva i blått och halva i vitt och sedan försökte fippla till en gradient med. Sedan spädde jag den vita färgen med vatten så den skulle funka bättre att måla detaljerna med och fyllde i konturerna och strecken med en supertunn pensel. Till slut gjorde jag prickarna med ett prickverktyg (det måste ju vara den svenska översättningen av ”dotting tool”? ;-)) och kladdade på lite glitter från ett nail art lack. Även de vita prickarna på de andra naglarna har lite glitter i mitten. Det skadar aldrig med lite bling! Jag blev faktiskt rätt nöjd med resultatet!

Publicerat på april 17, 2012, i Duo- och multikromatiska lack, Frihandsmålning, Hits, Naglar i lila, Naglar i rött. Bokmärk permalänken. 4 kommentarer.

  1. Herregud vad vackert det är..

    Gilla

  2. Supervackert 🙂

    Gilla

  3. Tack, båda två! Det är verkligen ett fint lack! 🙂

    Gilla

  1. Ping: Hits Mari Moon Dreamer « Nageldraken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: