Essie School of Hard Rocks

Det här är faktiskt det första Essielacket jag äger (om man inte räknar ett matt överlack). Jag har hört mycket gott om deras formula, men färgerna har aldrig lockat mig. För mycket rött och rosa och snälla färger. Det här gillar jag däremot riktigt mycket. Det är en svårbestämd färg, något mittemellan grönt och blått och väldigt gråtonat. Det var faktiskt jättesvårt att bestämma mig för var jag skulle placera swatchpinnen med det här – på den blåa, gröna eller gråa solfjädern. 🙂 Det är lite det jag gillar med det också. Tyvärr var det också väldigt svårfotat. Det är egentligen lite mörkare och grågrönare än det ser ut för att vara på mina bilder.

Formulan var mycket riktigt utmärkt, inte så mycket mer att säga. Trevligt och lättapplicerat. Två lager täckte bra.

Jag insåg när jag lackade med det här att det var länge sedan jag använde nagelfolie, så jag dekorerade med lite sån. Det blev väl sådär. Satte en guldspräcklig, delvis transparent folie (vid namn Laced Gold, köpt från No1 Nail Art Shop på eBay) på delar av nageln. Förstärkte kanten med ett guldglittrigt nail art lack som blivit rätt klumpigt med åldern och därmed blev rätt ojämnt. Folien var snäll att hålla på med, men det här var inte den snyggaste foliemanikyren jag har gjort. Den var visserligen bättre IRL än den blev på kort, men ändå.

Den här manikyren är från i juli, jag har liksom inte kommit fram till att visa den förrän nu. Det syns om inte annat på hur korta mina naglar var. Jag hade precis kommit hem från fjällen när jag lackade med det här, och fjällvandring är inte det bästa för naglarna. Det är ju inte direkt som att man tar med sig nageloljan i ryggsäcken och sitter och pillar med naglarna uppe på fjället. Det är rätt skönt att slarva med allt sånt i några dagar och max kleta lite kräm i ansiktet när man blir för torr (och borsta tänderna, det skippar jag inte fast jag är på fjället). På något sätt är det lite befriande att tillåta sig själv att sunka till sig och bli lite skitig emellanåt. 🙂

Publicerat på augusti 28, 2012, i Essie, Nagelfolie, Naglar i grått, Naglar i grönblått, Naglar i grönt. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: