Layla Black as Ebony

Till slut har även jag fått hem en liten bunt Laylalack, och eftersom jag har sett så många av hololacken på andras bilder var jag faktiskt mest nyfiken på det svarta kromlacket Black as Ebony från Mirrorskollektionen. Enligt Laylas hemsida ska man inte ha underlack under det, och enligt en jämförelse som More Nail Polish har gjort med olika underlack så är det faktiskt bäst att låta bli och bara lacka direkt på en väl buffrad nagel. Det kändes väldigt udda att inte ha något underlack alls. Jag hade faktiskt inget överlack heller efter att ha lackat det på tårna först och insett att överlacket gör lackets finish mindre metallisk. Om man har på överlack på vått lack skrynklar det dessutom ihop sig lite vilket förstör den jämna, fina ytan. Det torkar väldigt fort, så det var absolut inget problem att inte ha ett överlack som torkar det, men det höll ju förstås väldigt dåligt. Efter ett dygn var det ordentligt slitet som ni kan se på bilden längst ner.

Det är däremot ett väldigt snyggt lack, så det känns om att det kan vara värt det även om man får njuta av det en lite kortare tid. Det får en väldigt läcker, metallblank yta. Känns elegant men lite ovanligt på samma gång. Jag skulle väl däremot inte säga att det är särskilt svart egentligen, snarare stålgrått. Många kromlack jag har testat lider av att man får väldigt markanta penseldrag, men inte det här. Det blir en del penseldrag när man lackar, men de försvinner när det torkar. Det var också bra att lacka med efter att jag insåg att det behövs väldigt lite lack på penseln. Det är lite rinnigt, men är man bara snål med lacket är det väldigt samarbetsvilligt och hamnar där man vill ha det. Jag hade två, ganska tunna lager. Man måste däremot vara noga med att ha snygga naglar under eftersom alla ojämnheter syns igenom.
Jag köpte lacken från Laylas hemsida och delade frakten med en kollega. Det funkade rätt bra, förutom att jag lyckades beställa när de hade semestrar så det tog några veckor innan lacken kom. (Vilket är lite synd eftersom hololacken ju gör sig bäst i sol och nu blir det allt mindre av den varan.)

Bilderna är tagna morgonen efter att jag lackade med det. Som ni ser är det redan lite slitet.

Efter ett dygn, precis innan jag tog bort det. Rejält slitet, som ni ser. Jag har haft på Seche Vite på pekfingret. Det syns inte så tydligt på bilden, men finishen blev liksom mer plastig och mindre metallisk av det.

Publicerat på september 23, 2012, i Layla, Naglar i silver. Bokmärk permalänken. 5 kommentarer.

 1. Har funderat på de där lacken så det var bra att läsa lite mer om dem 🙂 Jag är skeptisk till chromelack eftersom jag har åsar i mina naglar och det förstör hela den släta ytan, det blir oftast inte snyggt på mig. Men det var trevligt att läsa att de inte hade problem med penselmärken iaf. Kanske testar ett så småningom

  Gilla

 2. Jag har varit så sugen på att beställa några utav de här lacken ända sedan jag hörde att de skulle komma, fast just hållbarheten för det priset gör mig lite skeptisk. Snyggt är det i alla fall, så länge det är helt!

  Gilla

 3. Det här var riktigt snyggt! Brukar inte riktigt gilla Chromelacken annars, men det här skulle jag kunna tänka mig.

  Gilla

 4. Cactus: Ja, de är ju knepiga med att de är så oförlåtande. Men du kanske kan köra en ridgefiller först och sedan en Aqua Base?

  Chaosophia: Om man säger så, så kommer jag nog inte beställa några fler utan jag kommer nog att vänta och se om det dyker upp några andra kromlack som är lika snygga men som håller bättre. Jag gillar verkligen det jag har, men som sagt – den hållbarheten till det priset gör det till en tveksam investering.

  Lackycorner: Det är ett väldigt snyggt lack! Jag tycker att den svartnade färgen gör att det blir bra mycket snyggare än kromlack som bara är silverblanka.

  Gilla

 1. Ping: OPI Push and Shove (jämförelse med Layla Black as Ebony) | Nageldraken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: