Nerdlacquer It’s Just a Flesh Wound

Ännu ett Nerdlack som jag har velat ha lääänge! Mest för namnet, visserligen, men lacket är himla läckert också. 😉 Citatet är taget från den klassiska sketchen med The Black Knight i Monty Pythonfilmen The Quest for the Holy Grail, vilket råkar vara min favorit av deras filmer, och det här är dessutom en av de bästa scenerna i filmen! ”It’s just a flesh wound!” är alltså The Black Knights kommentar till att han har fått båda armarna avhuggna… Hela sketchen kan ni se här:

Och har ni inte sett hela filmen, så gör det! Bara de där fåniga kokosnötterna är värda det (de hade inte råd att ha riktiga hästar vid inspelningen, så de sprang runt och klapprade med kokosshalvor istället. :-))

Men lacket var det jag skulle skriva om, ja! På Nerdlacquers hemsida beskrivs det så här: ”IT’S JUST A FLESH WOUND is a semi-sheer black packed with silver, red, copper, rust and black glitter. Relentlessly sparkly. Always triumphs. Will not, however, make you impervious to broadswords.”
Beskrivningen stämmer ju bra, basen är tillräckligt opak för att täcka på tre lager, men tillräckligt transparent för att inte dränka glittren. Jag förstår inte hur hon lyckas med detta. Jag vet inte hur många gånger jag har beställt glitterlack med svart bas bara för att bli besviken på att glittren dränks. Däremot sjunker glittren en del i flaskan, så man får skaka den ordentligt innan man målar. Det var lätt att måla med och var helt slätt efter två lager överlack. Samma fantastiska kvalitet som de andra Nerdarna, med andra ord. (Jag måste skaffa fler!)

Behöver jag säga att jag kände mig väldigt hemma i det här lacket? Min gamla svartrockarsjäl gillar svarta naglar med glitter… 🙂 Jag hade avgudat det här lacket när jag var 18!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

DSC05598

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Another Nerdlacquer that I have been wanting for a very long time – mostly because of the name, but also because of the polish itself. ”Ft’s just a flesh wound!” is the Black Knight’s response when King Arthur has cut off both his arms and claims victory in the Monty Python movie The Quest for the Holy Grail. Brilliant movie – go watch it if you haven’t already! (Or watch it again, it is worth it!)

The polish is described like this on  Nerdlacquer’s web site: ”IT’S JUST A FLESH WOUND is a semi-sheer black packed with silver, red, copper, rust and black glitter. Relentlessly sparkly. Always triumphs. Will not, however, make you impervious to broadswords.” I really like how the glitters aren’t swallowed by the black base, even though it is opaque enough to cover in three coats. That is rare in a black glitter!

The furmula was fine and I had no troubles applying it. Two coats of Seche Vite was enough to smooth it out. I love the quality of these polishes and I really need to get more of them!

 

Publicerat på maj 12, 2013, i Glitter, Naglar i svart, Nerdlacquer. Bokmärk permalänken. 9 kommentarer.

 1. Hehe, namnet är ju bästa ever…. och lacket är också riktigt fint!

  Gilla

 2. Älvorna och Alvernas Land

  Nej jag har inte sett filmen,…men lacket är ursnyggt 😀

  Gilla

 3. Riddarna som säger NI. Älskar Monty Python! Lacket var fint också 🙂

  Gilla

 4. Linda: Visst är det! Det gick inte att låta bli att köpa det här lacket när jag hade chansen, så var det ju bara.

  Älvorna och alvernas land: Se filmen! Den är odödlig! 🙂

  Lacky Corner: Det är en annan helt underbar scen! Och ”I’m not dead!” Eller ”Your mother was a hamster and your father smelled of elderberries!” (Bästa förolämpningen någonsin!) Jag kan nog stora delar av den där filmen utantill… Den är fantastisk! 😀

  Gilla

 5. Riktigt läckert! Borde verkligen ge Nerd en chans!

  Gilla

 6. Det här lacket är riktigt snyggt, och jag älskar verkligen namnet! Jag måste se om den filmen snart… =)

  Gilla

 7. Little Miss Nailpolish: Absolut! Det är riktigt, bra lack! Synd bara att de ska vara så himla svåra att få tag i… (Jag väntar otåligt på nästa släpp, jag hoppas att jag kommer att kunna knipa fler då.)

  Roxcat: Det borde jag också, det var ett tag sedan jag såg om den sist! Det är ju en film som förtjänas att ses om med jämna mellanrum. 🙂

  Gilla

 8. Jag älskar det här lacket!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: