Dubbelgradient i guld och brunt

Jag har äntligen fått lite tid att nagelpyssla (fast egentligen borde jag ha jobbat istället, men man kan inte vara duktig jämt) och prövade då på att göra en ”reciprocal gradient”, något som jag varit nyfiken på sedan jag såg My Simple Little Pleasures’ YouTubevideo med en sådan. Hon har i sin tur inspirerats av bl a Globe and Nail, som är den som myntade begreppet ”reciprocal gradient”. Eftersom jag är en varm förespråkare av att hitta svenska uttryck istället för att svenglifiera språket så tänkte jag framöver kalla det för en ”dubbelgradient” – i alla fall tills någon kommer på ett bättre svenskt uttryck. 🙂

Hur som helst – det här var inte så svårt, men det tog en herrans massa tid. 3-4 timmar, tror jag, eftersom det är så mycket torktider. Först målade jag naglarna med två lager A-England Holy Grail, den gamla varianten. Det finns ju två upplagor av den, den nya har jag visat här och den är egentligen mycket snyggare. Den gamla varianten köpte jag faktiskt mest för att kunna jämföra dem. Den nya är grönguldig och lite folieartad i finishen medan den gamla är rätt gul och lutar mer åt ett vanligt skimmerlack. Jag tycker det är rätt konstigt att de inte gav det nya ett eget namn, för de är rejält olika! A-Englands lack brukar vara lite åt det tjocka hållet, men det gamla Holy Graillacket var faktiskt snarare lite rinnigt, även om det var lätt att kontrollera och absolut inte besvärligt. Hade jag burit det på egen hand hade det nog blivit tre lager, men nu när det skulle vara bas i en gradient fick det räcka med två.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

När det hade torkat lite svampade jag på en gradient med kopparskimriga Nubar Caramello och mörkbruna Color Club Jewel of a Girl. Jag använde en makeupsvamp för att få en så jämn gradient som möjligt. Sedan på med ett lager Seche Vite och vänta tills det var torrt. Så här i efterhand kan jag konstatera att jag skulle ha väntat ännu lite längre, för lite lack lossnade när jag tog bort tejpen efter nästa steg. När gradienten var torr tejpade jag på nail art tape för att maskera av delar av nageln och sedan svampade jag samma gradient en gång till, fast i motsatt riktning. (Ljusast ytterst istället för innerst.) Till högerhanden lärde jag mig att det var effektivast att börja med att bara svampa på den ljusare färgen över den mörkare, eftersom man annars måste göra så många lager gradient för att täcka den. Därefter tog jag bort tapen och lackade på överlack och så var det ”bara” en tämligen massiv städning av fingertopparna kvar. Jag blev riktigt nöjd med resultatet! Det blev bra snyggt, om jag får säga det själv! Och jag gillade att jag kom på tanken att inte sätta alla tejpbitar parallella, som de flesta som har gjort såna här gradienter har gjort, jag tycker det blev en rolig variation att ha ett annat mönster.

Det här ska jag nog göra om! Det känns som att man kan göra mycket skojigt med den här tekniken!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I finally got time to try a reciprocal gradient! I have been wanting  to do one since I saw My Simple Little Pleasures’ YouTube tutorial. She in turn was inspired by Globe and Nail, among others. I started with two coats of the old version of A-England Holy Grail. It is very different from the new version, much more yellow and not as foil-like. The new one is really much nicer, and I can’t really understand why they didn’t give it a new name since it’s so different. The formula of the old version was a little towards the runny side (odd, since most A-Englands are a little thick) but easy to control. It was not completely opaque after two coats, but since I was supposed to do a gradient over it, it wasn’t necessary with a third coat this time.

I then did a gradient with the coppery Nubar Caramello and dark brown Color Club Jewel of a Girl. When that was dry I taped off three lines with nail art tape and did another gradient with the same polishes, but in the opposite direction (lighter towards the tip). I immediately removed the tape, sealed it with top coat and tried to clean up my extremely messy fingertips. I really like how this turned out, and I will definitely try it again!

Publicerat på maj 11, 2013, i A-England, Color Club, Naglar i brunt, Naglar i guld och gult, Nubar, Svampning. Bokmärk permalänken. 17 kommentarer.

 1. Supersnyggt!

  Gilla

 2. Verkligen toksnyggt!!
  (Hoppas jag inte komnenterat flera ggr nu, funkar sisådär från telefonen)

  Gilla

 3. Det är en så läcker effekt med den dubbla gradienten. Inte tagit mig tid att testa detta ännu men någon gång ska jag avsätta en hel kväll för enbart nagelfix, en kväll så!

  Gilla

 4. Shit vad snyggt! Wow! Så värt varenda sekund!

  Gilla

 5. Absolut supersnyggt!

  Gilla

 6. Wow, sååå himla läckert det blev!! 🙂

  Gilla

 7. Lacky Corner och Ann-Sofie: Tack, vad glad jag blir över att ni gillar det! 🙂

  Gilla

 8. Det ser otroligt snyggt ut! Jag gillar verkligen placeringen av linjerna, det ser nästan ut som solstrålar längst upp.

  Gilla

 9. Åh, såg inte denna förrän nu, var ju hur snygg som helst!!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: