Model City PB & J

Det här var ett sånt där lack som var helt hopplöst att fota. Till att börja med blev det gärna blått – trots att jag försökte ställa in vitbalansen. Jag fick nog till färgen hyggligt till slut, men jag måste poängtera att lacket verkligen är lila, inte blått. Dessutom är det mycket glittrigare än jag lyckas få fram. Det innehåller frikostigt med hologlitter (som jag tror är guldfärgade som basfärg). Dessa kunde inte min kamera fokusera på alls, så det ser mest ut som trista prickar. Men tänk er ett mörkt lila lack som gnistrar som tusan i solen, så kommer ni lite närmare. Det här är ett riktigt läckert lack!

Jag har precis fått hem Picture Polish’ nya underlack Revolution som jag har varit grymt nyfiken på. More Nail Polish har skrivit att man kan använda det som överlack över nagelfolie utan att det skrynklar ihop folien, och det låter ju helt klart intressant! Nu har jag inte hunnit testa det, men det är ursprungligen tänkt som ett underlack för att underlätta borttagning av glitter. Det är inte ett sånt där lack som ska skalas av, som NPB Glitter-A-Peel, utan man lägger två lager av det som underlack och det gör att glittret inte klistrar sig lika hårt på nageln som annars. Jag tycker det funkade rätt bra. Det var ju inte som att lacket bara gled av, men det var avsevärt lättare. Och dessutom påverkar det uppenbarligen inte hållbarheten på lacket eftersom jag hade det här i fyra dagar utan att det blev nämnvärt slitet.

Jag bar två lager PB & J över ett lager Kleancolor Metallic Purple. Det var egentligen lite för rosatonat för att passa perfekt under, men jag hade inget bättre. Det gjorde att jag behövde två lager PB & J bara för att få basfärgen jämn. Annars hade det inte behövts, för det var gått om glitter i det. För att jämna ut det hade jag först ett lager Nail Pattern Boldness Glitter Food och sedan ett lager Seche Vite och då var det jämnt och fint.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

This polish was very tricky to photograph, and looks much better IRL than in my pictures. It is a lovely dark purple with lots of gold holo glitter. It really sparkles like mad in the sun.

I used Picture Polish Revolution as a base coat. It is supposed to make glitter removal easier, and I think it really did. It is not a peel-off base, and the longevity of the polish was really good. I wore this manicure for four days and it looked decent till the end. It does seem to prevent the glitter from sticking as badly to the nails, though.

I wore two coats of PB & J over one coat of Kleancolor Metallic Purple. I needed two coats to get an even colour, not to get more glitter, because there really is a lot of glitter in this polish. To get an even surface I topped it with Nail Pattern Boldness Glitter Food and then one coat of Seche Vite.

Publicerat på augusti 24, 2013, i Glitter, Holografiska/prismatiska lack, Kleancolor, Model City, Naglar i lila, Nail Pattern Boldness, piCture pOlish. Bokmärk permalänken. 3 kommentarer.

  1. Jättesnyggt, även på dom här bilderna! Revolution låter väldigt spännande också. Jag är inet så sugen på dom där glitterunderlacken som får lacken att ramla av samma dag men det här låter som nått som skulle passa mig bättre.

    Gilla

  2. Little Miss Nailpolish: Det är det! 🙂

    Annefia: Ja, jag tycker Revolution är en bättre variant. Det är visserligen fortfarande jobbigt att ta bort glitterlacken, men det blir bättre i alla fall. Jag vill också hinna bära mina lack i några dagar.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: