Nail Art Sunday med egenfrankat lack

För ett tag sedan tog Cactus hem en massa suspensionsbas för nagellackstillverkning som hon säljer på sin shop och jag slog till på en flaska. Sedan beställde jag en massa pigment och glitter från TKB Trading och i förra veckan kom det hem. Och jag förstår inte varför jag inte har skaffat sådana saker förut. Det är ju askul att sitta och slänga ihop en massa saker i små flaskor och se vad det blir! Som en kombination av konstnärlighet och labbande. Jag labbade ju jättemycket under min doktorandtid och det kan jag sakna numera, så det här fyller lite av mitt behov av att blanda ihop saker också. Fast det är ju inte direkt några mikrolitermängder det handlar om. Det är faktiskt så att jag är såpass labskadad att jag tog för lite av alla pigment från början eftersom jag tyckte att det såg så mycket ut. 😉

I alla fall – det här är det tredje lacket jag blandade ihop. Eftersom jag suger på att hitta på roliga namn på saker så heter det för närvarande bara Nageldraken #3… Jag blev rätt nöjd med det faktiskt. Det är smaragdgrönt pigment i basen och så slängde jag i lite duokromt pigment (som skitar i guld – grönt – blått), lite hologlitter och lite grönt glitter (för att det inte skulle bli för grått av holot). Färgskiftningarna och holot är ganska diskreta, men jag gillar att det blev lite av en glassfleckfinish. Det påminner mig faktiskt lite om Zoya Ivanka, fast jag har inte jämfört. Det var också riktigt trevlig att lacka med, vilket måste ha att göra med basen, så uppenbarligen säljer Cactus bra grejor! (Jag måste f ö beställa mer bas och flaskor, det har varit en strykande åtgång!)

För att vara med i Nail Art Sunday måste man ju ha någon slags dekor också, och jag hade vattendekaler från Adnails på, för att uppfylla det kriteriet! Tycker själv att de passade rätt bra till lacket.

Nu måste jag hinna lacka om till morgondagens terminsstart. Som vanligt funderar jag på om jag ska ha något som är hyggligt diskret (i mina ögon, alltså inte knallorange el dyl) eller om jag ska köra på det jag känner för. Förmodligen blir det vad jag känner för. Studenterna verkar inte bry sig så mycket om jag har knäppa naglar. Och så ska jag överleva morgondagen. Första dagen på terminen är alltid rätt hysterisk…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I recently ordered some suspension base from Cactus and a bunch of pigments and glitters from TKB Trading. I can’t really understand why I haven’t done it before – it is loads of fun to mix up a lot of stuff and see what comes out of it! 🙂 This is the third polish I mixed up, and I’m quite happy with it. It contains multichromatic pigment, scattered holo glitter and green glitter in an emerald green base. 

I decorated it with some water decals from Adnails.

Publicerat på augusti 25, 2013, i Duo- och multikromatiska lack, Frankade lack, Holografiska/prismatiska lack, Naglar i grönt, Vattendekaler. Bokmärk permalänken. 12 kommentarer.

 1. Väldigt snyggt!! Wow! På bara tredje försöket! Jag är imponerad! Det påminner lite om ett Kiko lack jag visade för ett tag sedan. River green.
  Jag älskade labba när jag läste biologi och kemi! Jag kanske borde börja blanda lack me 😉

  Gilla

 2. Å vilket jättesnyggt lack!!! Gillar kombinationen med dekalen med men lacket är det snyggaste med manikyren.

  Hm…, med tanke på ditt bloggnamn så borde ju alla dina lack få namn efter olika drakar.

  Gilla

 3. Jättefint lack! Och jag tycker att du måste döpa något av dina egna lack till Katla.

  Gilla

 4. Tjusigt, mycket tjusigt:)

  Gilla

 5. Å så roligt att se vad basen förvandlats till 😀 Och det blev ju verkligen hur snyggt som helst!

  Gilla

 6. Little Miss Nailpolish: Vad kul att du gillar det! Och om du gillade att labba ska du definitivt börja blanda egna lack! Det var inte svårt alls! (Fast nu hade jag ju snälla och samarbetsvilliga pigment, det kan nog vara jobbigare.)

  Annefia: Det är en strålande ide! Jag misstänker att det inte finns lika många kända drakar som jag kommer att göra lack, men nu blev jag sugen på att göra en liten drakkollektion! 🙂

  Lacky Corner: Det ska jag nog göra också! Det kanske blir ett lack i min kommande drakkollektion. 🙂

  Lelack: Tack! 🙂

  Cactus: Det är jättekul att höra från dig, som ju är lite av en frankenmästarinna! Jag har beställt mer bas och flaskor nu, det här var ju jättekul! Tack för att du hjälpte mig igång genom att fixa bas! 🙂

  Gilla

 7. Det borde ju finnas en hel del om du letar både bland fantasy och barnböcker och kanske kinesisk mytologi. Men du har rätt, det kanske inte räcker till ALLA lack du vill göra.

  Gilla

  • Jo, det finns nog en hel del, men ofta har tyvärr inte drakarna namn. Vi letade en del när vi tog över Katla eftersom hon hette Bob när vi fick henne. Vi tyckte hon borde heta något pampigare! Och kanske ett flicknamn… 😛 Den enda andra hondraken vi hittade var Saphira. Sedan finns det ju en del hanar, Smaug t ex. Och Glaurung (också från Tolkien). Kinesisk mytologi kan säkert ha en del också, som du säger. Men jag har redan gjort fem lack och har beställt hem nästan 50 flaskor till… 😀
   Däremot ska det garanterat bli en drakkollektion! 🙂 Jag måste bara göra lite research, planera en del och hitta det jag vill ha i dem! Jag har rätt begränsat med glitter än så länge.

   Gilla

 8. Oh, det finns en hel del draknamn i Game of Thrones kan jag tipsa om också…

  Gilla

  • Aha, jag har bara läst första boken, sedan blev jag för deprimerad av den och gav upp. (Jag höll ut lite längre vad gäller tv-serien.) Men det är ett bra tips! Ska kolla upp det!

   Gilla

 9. Vilket fint lack! Visst är det roligt att fixa egna lack! Jag tycker också det är superkul, speciellt efter att suspensions bas blev mer lättillgängligt. Mina första får man ju skaka sönder sig när man ska använda, men nu är det ju inga problem.

  Gilla

  • Det är verkligen jättekul! Jag har inte kommit fram till det tidigare eftersom jag har tyckt att jag ju ändå har lack av nästan alla varianter, men det är ändå kul att skaka ihop egna! Jag måste bara skaffa mig ett ännu bättre urval av pigment och glitter. 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: