Blog your heart out

Snällaste Mrs Data har gett mig en Blog your heart out-award! Det var jättelänge sedan jag fick någon sådan, så det var jättekul!

Blog-Your-Heart-Out-Logo

Reglerna är att man ska besvara de fem frågorna nedan och sedan vidarebefodra awarden till fem bloggare med färre än 100 följare. Nu är det ju så att den här har snurrat ett tag och jag tror att de flesta jag vill ge den till redan har fått den. Och så får jag väl skamset erkänna att jag inte är så bra på att läsa bloggar, jag hinner helt enkelt inte riktigt med… Därför kommer jag faktiskt att fuska och inte skicka den vidare.

Men jag kan ju i alla fall svara på frågorna! 🙂

1. What/who encouraged you to start blogging?

Det var lite av en process det där. Jag har målat och dekorerat naglarna sedan jag var runt 14 år eller så – mer eller mindre i olika perioder. (När jag doktorerade och labbade dagarna i timtals iförd latexhandskar var det t ex inte så stor ide. Latexhandskar äter nagellack…) För ungefär fyra år sedan började jag fota mina manikyrer bara för att jag ville komma ihåg dem, och la också upp några på Facebook ibland. Jag fick oväntat mycket positiv respons där, och då var det en killkompis som föreslog att jag skulle starta en blogg. Det hände dock inte på några månader och den utlösande faktorn var att en av mina bästa vänner flyttade till Skottland och började blogga om sin tid där, och hon peppade mig att sätta igång att blogga så hon inte skulle vara ensam om det i bekantskapskretsen.

2. How do you chose what topic(s) to blog about?

Jag väljer lack i princip helt och hållet efter vilket humör jag är på, och nästan alla manikyrer jag bär hamnar på bloggen förr eller senare.

3. What is something that most people don’t know about you?

Jag är nog förhållandevis privat av mig i min blogg, men jag kan ju avslöja att jag har tränat Body Combat i snart 10 år, oftast ett eller ett par pass i veckan. Det är en kampsportsinspirerad gruppträningsform som skapats av Nya Zeeländska Les Mills. Enkelt beskrivet är det koreograferad skuggboxning till musik, och är en blandning av slag och sparkar från boxning, karate, thaiboxning mm. Jättekul, tufft och svettigt! Dessutom skonsamt mot kroppen eftersom det inte är massor av hopp. Om någon är nyfiken kan ni läsa mer på Les Mills hemsida.

4. What three words describe your style?

När jag klär upp mig blir det en blanding av rock, goth och rockabilly, och det speglas nog i mina naglar också. Till vardags är jag dock betydligt tråkigare och kör oftast svarta jeans och hårdrockst-shirt.

5. What do you like to do when you’re not blogging?
Se ovan angående Body Combat. Det blir en del andra pass också, Body Balance och Sh’Bam är andra favoriter. Jag tolkiennördar mig med mina vänner en hel del och umgås med familjen. Det blir en del resor också, både privat och i jobbet. Sedan är det tyvärr så att jobbet emellanåt inkräktar en hel del på min fritid.

Publicerat på augusti 26, 2013, i Awards. Bokmärk permalänken. 4 kommentarer.

 1. Jag önskar att jag var lite mer träningsmänniska! Kul att läsa lite mer privat om dig 🙂

  Gilla

  • Hm, jag ser mig nog inte som en träningsmänniska, men det kanske jag är ändå… Jag är en sån där som hatade skoljympan intensivt och var mer för att läsa böcker än att ägna mig åt fysisk aktivitet (med undantag för ridning) under hela min uppväxt. Tills jag hittade combaten, som är så jädra kul att jag knappt ser det som träning! 🙂

   Gilla

 2. Kul att veta lite mer om dig! Jag älskar body combat och höll på massor för ca tio år sen. Nu har det inte blivit något på jättelänge. Saknar det faktiskt!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: