Omorganisation av samlingen

Jag har haft en lång och lugn julledighet och har hunnit med att fixa en del saker som jag inte har hunnit med, t ex att ta tag i kaoset som har varit i min nagellackssamling på sistone. Det har kort sagt varit nagellack överallt eftersom skrivbordslådorna jag har dem i har varit proppfulla. Nu rensade jag ut ett fack i den andra skrivbordshurtsen och köpte två förvaringslådor på Clas Olsson att ställa lacken i. Det blev betydligt bättre ordning, och jag är riktigt nöjd! En Helmer hade ju förstås varit trevligt att ha, men det finns faktiskt ingen bra plats i vår lägenhet för en, så det får bli andra lösningar.

Lådorna är Clas Olssons SmartStore Classic i storleken 40x30x12 cm. De var precis lagom höga för att förvara nagellack i och har bra, stadiga lock så man kan stapla dem. Jag gillar också att de är genomskinliga, så man kan se vad som är i.

DSC07521I den undre lådan har jag lack från märken som jag inte har så många av, mestadels indielack, men också mina egenfrankade lack och tre frankenlack från Sminkan.

DSC07517I den övre lådan har jag tomma flaskor till frankenlack, swatchstickor, min UV-lampa till gellack och de lack jag har använt, men ännu inte bloggat om.

DSC07516Lådorna passar väldigt bra in i det nyligen utröjda utrymmet i skrivbordshurtsen.

DSC07522Det finns dock lite plats bakom lådorna, och där har jag tryckt in mina pigment, glitter, suspensionsbas och annat till frankenexperiment, en liten necessär med mina nagelfolier, refillflaskan med Seche Vite och baspaketet för gellack.

DSC07515De flesta lacken finns i den andra hurtsen. I den understa lådan har jag lack av ”vanliga” märken som jag har många av, t ex Orly, China Glaze, Rescue Beuty Lounge och OPI. Den lilla lådan innehåller OPIs Gwen Stefanikollektion.

DSC07523I den näst understa lådan har jag både indielack och vanliga märken som jag har fler av, t ex Nerdlacquer, Lynnderella, Pahlish.  NfuOh, Ozotic, Kleancolor, Ninja Polish, Hits och A-England. Här finns det faktiskt lite plats för nya lack! (Fast när jag har använt alla oprövade lack och ställt ner dem här börjar det nog bli fullt igen.)

DSC07526I den övre lådan har jag överlack, underlack, nagelfolielim, refill av Seche Restore och lite annat smått och gott, som dekaler i stora förpackningar.

DSC07527Lite kaos finns kvar på skrivbordet fortfarande, men jag har gömt det bakom symaskinen. Det är här jag har mina nageldekorationer av alla möjliga slag. Den lilla vita necessären är proppfull med dekaler, den svarta innehåller blandade nail art prylar (glitter, paljetter, verktyg mm) och i plastpåsen till höger har jag mina swatchstickor, som är sorterade efter färg och finish.

DSC07528Alla lack som jag inte har provat än (vilka är alldeles för många) står utspridda ovanpå en hög byrå, tillsammans med mina smyckeskrin, min bröllopstiara och ramen som min pappa har byggt för mina örhängen. (Den är mycket praktisk. Pappa byggde den av golvlister och myggnät, och man kan kroka upp örhängena så man får bra översikt över dem.)

DSC07531

Publicerat på januari 5, 2014, i Min nagellackssamling. Bokmärk permalänken. 7 kommentarer.

 1. Alltid lika kul att se bilder på andras förvaring. Speciellt när det inte är en Helmer-förvaring, det är ju det som ”alla andra” har.
  Känner ett stygn av avundsjuka på alla dina vackra dekaler. Måste gå loss på eBay någon gång i framtiden och skaffa mig roliga dekaler.

  Gilla

 2. Älskar sådana här inlägg och måste ta tag i mina stökiga lådor. Köpte ju nya fina lådindelare för ett tag sedan som står och väntar på att bli använda.

  Gilla

 3. Lela: Det tycker jag att du ska göra! Det finns hur mycket fint som helst där. För min del försöker jag låta bli att gå in på eBay och köpa fler – jag har så många förpackningar som jag inte ens har öppnat! 🙂

  Lacky Corner: Det är ju det där med att komma fram till det… Det har har behövts ett bra tag, ska jag säga! 🙂

  Gilla

 4. Alltid roligt att se folks samlingar! 🙂

  Gilla

 5. Åh så kul att se! *förvaringtsnörd*

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: