Nail Art Sunday: Nordic Cap NP12 med vattendekaler

Veckans tema för Nail Art Sunday är ”resa”, och det första jag kom att tänka på var min och makens fantastiska bröllopsresa till Costa Rica. Vi reste från Atlantkusten till Stilla Havskusten och hann se massor av underbar natur på vägen. Resan avslutades med ett par dagars vistelse i Playa Samara på Stilla Havskusten. Det är ett klassiskt, avslappnat surfarställe – inte egentligen ett ställe för en sån som mig som inte gillar för mycket sol och bad. (Jag är en typisk blekfis som inte solar alls, dels bränner jag mig väldigt lätt och dels är jag inte så förtjust i att ligga stilla och bli varm.) Trots det hade vi det jättetrevligt. Vi badade lite (hittade en lång sandstrand som vi hade nästan helt för oss själva), drack öl i skuggan under palmerna och satt på kvällarna och lyssnade på havet och drack goda drinkar. Hur som helst, när vi var där köpte jag en sarong i svart med vita lotusblommor på, och den fick vara inspiration för veckans manikyr. Jag köpte vattendekaler i form av vita lotusblommor på eBay för ett tag sedan, så det var inte svårt att kopiera sjalens mönster. Mycket trevliga dekaler f ö, de fäste bra och torkade snabbt och var allmänt perfekta att hålla på med. Synd att jag inte kommer ihåg varifrån jag köpte dem…

Edit: När jag tittar efter nu så insåg jag att det ju inte alls är lotusblommor på dekalerna. Det är någon annan sorts blommor. Jag har ett annat ark dekaler som är lotusblommor och fick för mig att det här också var det. Det syntes inte så bra när det var vita dekaler på ljust bakgrundspapper… 😛

Edit 2: Som Cactus påpekar är det ju inte lotusblommor på sarongen heller, utan hibiskusblommor… Det blev inte många rätt på botanikområdet den här gången! 🙂

Som bas provade jag för första gången det svarta krämlacket från Nordic Cap. Jag har hört mycket gott om det, men blev ändå imponerad. Det var väldigt pigmenterat och täckte nästan på ett lager men jag hade två för att få full täckning överallt. Det var bra att lacka med, fast lite tjockt, så jag spädde det en aning. Det torkade snabbt och blev jämnt och snyggt. Otroligt trevligt lack för ett så billigt pris (jag har köpt det för 10 kr på mitt lokala Hemköp).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

DSC07533Sarongen jag använde som inspiration.

DSC07539

Publicerat på januari 5, 2014, i Naglar i svart, Nordic Cap, Vattendekaler. Bokmärk permalänken. 14 kommentarer.

 1. Vackert!

  Gilla

 2. Riktigt vackert 🙂
  Och vilken resa ni verkar ha gjort, låter underbart!

  Gilla

 3. Vilken vacker manikyr! Er resa låter helt underbar tycker jag.

  Angående NC lacken så har jag ett svart som funkar helt suveränt och ett som krackelerar till viss del när man målat med det.

  Gilla

 4. Sminkan: Tack!

  Blowfish: Tack! Ja, det var en riktigt härlig resa! Costa Rica är ett väldigt vackert land som verkligen värnar om sin unika natur.

  Lacky Corner: Tack! Och det är väl det man får ta när det gäller billiga lack, kvaliten kan nog variera. Vilken tur jag hade som fick tag på en bra flaska! Det var den enda svarta som fanns kvar i lådan.

  Gilla

 5. Sak samma om blommorna inte var av exakt samma sort, där är tillräckligt lika för förvirra mig och det är det som räknas;)
  Låter som en underbar resa ni gjorde tillsammans.

  Gilla

 6. Kanon snygga naglar, gillar verkligen

  Gilla

 7. Perfekt matchat med sjalen! Snygga var dekalerna i sig också.:)

  Gilla

 8. Superfin manikyr! Även om det är en stark kontrast i det svart-vita så blir det så harmoniskt tillsammans!

  Gilla

 9. Men det gör ju inte det minsta om det inte är lotus-blommor på dekalerna, eftersom det är hibiskus-blommor på sarongen 😉 Oavsett var det ju tillräckligt likt för att bli en jättesnygg matchning, och en väldigt snygg manikyr! 🙂

  Gilla

 10. Gelic: Tack! Kul att du gillade matchningen

  Zara: Jag tycker svart och vitt ofta blir väldigt snyggt tillsammans – stark kontrast utan att bli kitchigt. 🙂

  Cactus: Haha, det har du ju rätt i! 😀 Jag är inte så bra på blommor… 😛 Men kul att du gillade manikyren!

  Gilla

 11. Hahaha, äsch, det är ju naglar vi har som hobby, inte botanik 😀 Säg den botaniker som kan känna igen märket på en lackflaska utan att den har etiketten på, men sånt kan vi istället ^^

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: