ILNP Old Gregg

Om neonmanikyren jag visade senast var atypisk för mig så är det här mycket mer en klassisk nageldrakemanikyr. Jag är ju en sucker för grönt glitter, så jag kunde inte motstå den här glitterbomben från ILNP! Old Gregg består av mellanstora glitter i olika nyanser av grönt, blått och guld samt små svarta glitter i en mycket svagt gröntonad bas. Det är gott om glitter och det fördelar sig ganska jämnt på nageln. Jag hade två lager och då var det inte täckande men i alla fall jämnt utspritt över hela nageln. Det går nog att få det täckande på egen hand, men jag ville inte riskera att behöva göra för många lager glitter (det är så drygt att ta bort), så jag grundade med ett lager av den gamla godingen Nuber Conserve från Nubars gröna kollektion Going Green som kom 2009. Den kollektionen gjorde mig verkligen lycklig när den kom eftersom jag fram tills dess hade varit svältfödd på gröna lack! Den innehöll riktigt fina lack med Nubars underbara formula. Jag blev påmind om det när jag lackade med Conserve nu. Det är lagom tunt och fint och hamnar precis där man vill ha det! Det var rätt roligt att ramla på Scrangies kollektionspost när jag googlade efter vilket år Going Green släpptes. En påminnelse om en annan tid då det var mycket svårare att få tag på roliga nagellack.

Jag hade Nail Pattern Boldness Glitter-A-Peel som underlack och täckte med ett lager vardera av Nail Pattern Boldness Glitter Food och Seche Vite. Den här gången var jag noga med att lacka underlacket ett par mm från kanten så lacket fick en kant att fästa i, och jag tror det gjorde skillnad. Lacket satt faktiskt nästan i två dygn innan allt lack på en nagel hoppade av i ett sjuk, men var sedan lätt att pilla bort utan att naglarna såg ut att ha tagit skada.

Edit: Förresten insåg jag lite senare att jag ju faktiskt för första gången kan vara med i Karins gröna onsdag! Jag brukar inte lyckas med det där med att tajma in temadagarna, och särskilt inte de som är i veckan eftersom jag oftast har mer tid att blogga på helgerna. Gröna lack tycker man ju att jag borde kunna få ihop hyggligt ofta ändå, men det här är första gången jag kommer på att jag skulle kunna vara med. Och egentligen fuskar jag lite, för jag la nog upp inlägget lite innan midnatt… 😉

DSC08133

DSC08135

DSC08137

DSC08138

Old Gregg is a lovely green glitter bomb from ILNP, just the kind of polish can’t resist! It consists of medium sized glitters in various nuances of green, blue and gold, and small black glitters in a very sheer green base. I wore two coats over the blue-green shimmer Nubar Conserve (which is a lovely polish).

I used Nail Pattern Boldness Glitter-A-Peel as a base coat and was very careful to leave a couple of millimeters bare around the edge of the nail so that the polish had something to stick to. That seemed to work quite well, and the polish lasted almost two days before all the polish on one nail just fell off.
To get it smooth I first used one coat of Nail Pattern Boldness Glitter Food and then one coat of Seche Vite. It was not very uneven to start with, so that gave a nice and glossy surface.

Publicerat på april 15, 2014, i Glitter, ILNP, Naglar i grönt, Nail Pattern Boldness, Nubar. Bokmärk permalänken. 11 kommentarer.

 1. Oj så lekfullt och härligt! Och skönt med underlack som trillar av själv så man slipper våndas inför borttagningen av den där mastiga glittret!

  Gilla

 2. Jag gillar också det här lacket! Det är himla roligt! Och ja, jag minns också den mörka tid då man jagade gröna lack på eBay och betalade dyrt…

  Gilla

 3. Vad roligt att du timade med grön onsdag, välkommen in i värmen! =) Och vilket otroligt vackert debutlack!

  Gilla

 4. Fint lack! Jag tänker lite att det här skulle kunna vara fjällen på en glittrig drake, alltså sagodrake 😀

  Gilla

 5. Verkligen läckert!

  Gilla

 1. Ping: Vacker & Underbar » Deltagare Grön Onsdag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: