Nail Art Sunday: Neon

Normalt sett brukar jag kombinera neonfärger med svart eller något annat dämpande, men när det nu var neon som tema för Nail Art Sunday och jag hade fått hem några färgglada nail wraps som bonus med en beställning från Rad Nails, så tyckte jag att jag lika gärna kunde köra på med en ordentligt färgglad manikyr! Jag har undvikit nail wraps eftersom jag har varit tveksam till om de skulle funka på mina kupiga naglar, så jag var lite nyfiken på att testa dessa. Och mycket riktigt så funkade det inte så bra. Jag har ju väldigt kupiga naglar, och det innebär att det blir veck i alla klistermärken som ska täcka hela nageln. Har man plattare naglar tror jag att de kan funka alldeles utmärkt, för de är kraftiga i kvaliten men ändå ganska stretchiga, men på mig blev det en del irriterande veck.

Det blev en galen skittle av den här manikyren. På långfingret och lillfingret hade jag bara underlack och sedan nail wraps. De andra naglarna grundade jag med två lager av Nordic Caps vita krämlack för att sedan lägg på ett lager neonlack. Mitt vita Nordic Cap verkar däremot ha fått spel (precis som mitt svarta). Det var ju trevligt att lacka med när jag köpte det, men lite tjockt så jag spädde det med Seche Restore. Först funkade det bra, men nu är det tjockt, trådigt, ojämnt och allmänt hemskt att hålla på med. Det blir nog till att fortsätta söka efter det perfekta vita krämlacket. På ringfingret och tummen använde jag en nail wrap som jag klippte isär eftersom den var gjord för betydligt längre naglar än mina, och gjorde två varianter av halvmånemanikyrer av delarna.

De neonlacken jag använda är orangea Maybelline New York Colorama Neon 191 samt gula Luis Lemon och gröna Toxic Apple från Models Own Ice Neons. Alla tre funkar bra över vitt och blir jämna och fina på ett lager. Vill man ha mer färg måste man nog ha något lager till, men det funkade med ett för mig. På pekfingrarna gjorde jag ett försök till en fiskbensfläta med alla tre färgerna. Det var första gången jag försökte mig på det, och det gick väl sådär. Det skulle nog ha blivit snyggare med mer täckande färger.

På det stora hela – njae, det här var inte min stil. För rörigt. Men det var kul att testa nail wraps, även om det bara var för att konstatera att de inte är något för mig. Nu behöver jag i alla fall inte lägga ner pengar på att köpa några.

 

DSC08117

DSC08123

DSC08125

DSC08126

This week’s theme for Nail Art Sunday is ”neon”, and I had just gotten some samples of nail wraps with an order from Rad Nails, so I ended up doing a very colourful skittle. On the pinkie and long finger i just used nail wraps over base coat. On the other fingers I started with a white creme from Nordic Cap (that had gotten terribly thick even though it isn’t old at all) as a base for either neon orange Maybelline New York Colorama Neon 191 or the yellow Luis Lemon from the Models Own Ice Neon collection. On the orange nails I added half a nail wrap (they were so large that I could not have worn the whole wrap on one nail. On the yellow nails I did a fishtail braid using the orange polish and the green Toxic Apple (also from the Ice Neon collection).

The nail wraps didn’t work very well on my nails, as I expected. My nails are very curved so the wraps were wrinkled at the edges even though they were quite stretchy. I think they could work quite well on flatter nails. All in all, this manicure was a bit too busy for me, but at least it was colourful!

Publicerat på april 13, 2014, i Diverse nageldekor, MNY, Models Own, Naglar i grönt, Naglar i guld och gult, Naglar i orange och korall, Nail Art Sunday. Bokmärk permalänken. 12 kommentarer.

 1. Åh vilken härlig nail art. Detta inlägget fångade mina ögon direkt i Bloglovin-flödet. My little Pony är det första jag tänker på. 😀

  Har samma problem med dekaler och stickers. Min naglar är också kupade så det är riktigt klurigt att få till det utan veck. Jag tycker ändå att det ser väldigt bra ut på dig. 🙂

  Gilla

  • Haha, ja du, det är definitivt lite My Little Pony över den! Det var kanske därför jag inte var så förtjust i den. 😉

   Det var rätt bra och elastiska nail wraps, så de funkade ändå förhållandevis bra. Jag blir bara lite knäpp på att ha veck som sticker upp ur manikyren. 🙂

   Gilla

 2. Jag tycker det ser bra ut, tänkte inte på veck förrän du sa det! En väldigt färggrann nail art, jag är precis som du att jag brukar matcha neon med svart tex annars. Jag måste också pröva sånna här helnageldekaler, och se om mina naglar är för kupade, jag tror dock att man ser/stör sig mer på veck på sig själv än hos andra.

  Gilla

 3. Kanske inte din stil, men en väldigt glad och kul manikyr 🙂

  Gilla

 4. Gelic: Jo, du har ju också rätt kupiga naglar, så det kanske blir samma effekt på dig, men du borde försöka i alla fall! Det finns ju många väldigt snygga nail wraps! Det är nog helt sant att man stör sig mer på veck hos en själv än hos andra. Det syntes inte jättemycket, men det blev ganska vassa kanter som stack ut.

  Lacky Corner: Nej, inte så mycket jag, men den var lite knasig. Ibland ska man ju ha lite omväxling! 🙂

  Gilla

 5. Glada färger gör en ju lite glad. Men antar att wraps kommer bli lika på mej då, har också ganska kupade naglar. Synd, jag har en omgång fina.

  Gilla

 6. En väldigt glad och lekfull nailart 🙂 jätte fin

  Gilla

 7. Blev mycket förvånad när jag såg att det var din nailart, väldigt långt ifrån det vi är vana att se ifrån dig. Men det är alltid kul med det oväntade och denna manikyr var verkligen kul:)

  Gilla

 8. Anki: Du får väl testa dem och se hur det funkar! Det kanske funkar bättre för dig än för mig!

  Lackert: Kul att du gillar den!

  Lela: Jag vet, det är verkligen inte min stil! 🙂 Men jag var ändå bara hemma och var förkyld så jag behövde muntra upp mig lite och kunde göra något riktigt knasigt eftersom ingen skulle se det ändå! 😛
  Fast vem vet, det kanske kommer någon knäpp påskmanikyr senare i veckan… Jag börjar ha planer! 😀

  Gilla

 9. Vad roligt det ser ut!

  Gilla

 1. Ping: ABC Challenge (L): Lacquistry Amazeballz: You So EXTRA Fine! | Nageldraken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: