OPI A Grape Affair med holofolie

Senast jag beställde från Edgy Polish slängde jag ner en transparent nagelfolie med holomönster i varukorgen, lite som en chansning. Jag var lite nyfiken på hur den skulle se ut på. För att effekten skulle synas så bra som möjligt testade jag den över ett mörkt lack, närmare bestämt mörklila OPI A Grape Affair (från Icons of Happiness). Lacket var lite knepigt att applicera och ville inte riktigt samarbeta. Två lager räckte dock för att det skulle täcka och det torkade fort.

Folien var väldigt lätt att applicera, men den gråade ner lacket under en del så det såg mer blått än lila ut – ganska liknande effekten man kan få av holoöverlack. Det prismatiska holomönstret är däremot svårt att få till på annat sätt än med folie, och jag tyckte att det blev rätt coolt. Jag klämde också dit några ”oil slick cabochons” (har ingen aning om hur man översätter det) från She Sells Seashells. De är små halvklot i glas som skiftar mellan grönt och rosa. Riktigt läckra, faktiskt! Mycket finare IRL än på bild.

Tyvärr har jag fortfarande inte riktigt löst överlacksfrågan när det gäller folie. Som vanligt körde jag ett lager Picture Polish Revolution (som ju egentligen är ett underlack) först, men jag har märkt att när man har två lager Revolution (vilket behövs eftersom ett lager inte skyddar lacket särskilt bra) så bildar det liksom ett skikt med folien som lätt lossnar. Den här gången tänkte jag försöka att lägga på ett lager av ett annat överlack när lacket var genomhärdat, men det blev inte särskilt bra och folien blev ändå skrynklig (det syns lite på pekfingret, de andra fingrarna fick ett till lager Revolution istället). Just nu tror jag att jag helt enkelt kommer att köra vidare med dubbla lager Revolution och leva med att manikyren kanske inte håller sig felfri i mer än ett par dagar.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

 

Last time I ordered from Edgy Polish, I threw in a transparent nail art foil with a holo pattern with the order. I was curious as to how it would look on the nail. Since I wanted the effect to be as visible as possible, I tried it over a very dark polish, OPI A Grape Affair (a dark purple creme from the Icons of Happiness collection). The polish was a little tricky to apply and didn’t really cooperate that well, but it was opaque in two coats and dried quickly.

The foil was very easy to apply, but it made the manicure a little greyer, so it rather looked blue than purple, much like holo top coats tend to do.The prismatic holo pattern was really cool though, and difficult to recreate other than with a foil. I added some oil slick cabochons from She Sells Seashells. They are small glass half spheres that shift between green and pink. Really pretty, and they look better IRL than in my pictures.

Publicerat på oktober 16, 2014, i Diverse nageldekor, Holografiska/prismatiska lack, Nagelfolie, Naglar i lila, OPI och märkt , , , . Bokmärk permalänken. 4 kommentarer.

  1. Gillade verkligen effekten av folien! Det där med överlack till dom här är knepigt. Har också Revolution hemma.

    Gilla

  2. Vilken fin folie!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: