Nashi Life Schampo och balsam för färgat hår

Någon gång ska vara den första, så det är dags för en recension av ett schampo och balsam från Nashi som jag har gått från Goodpr. Jag vet inte om jag ens ska säga att jag fick dem för recension. Eftersom jag aldrig har skrivit om hårvård tidigare så är det väl knappast troligt att Jovana förväntade sig någon recension, men här kommer en i alla fall. Jag är ju egentligen ganska intresserad av smink, hår- och hudvård, jag bara är inte så experimentell utan håller mig oftast till samma produkter, så det är inte så mycket att skriva om för det mesta. (”Jag använder fortfarande Wellas schampo för färgat hår. Det funkar prima och jag köper det på ICA.” blir kanske inte så intressant i längden… ;-))

Nåväl, idag tog balsamet från Nashi slut, så jag har testat det ordentligt i alla fall. Om vi börjar med det, så är jag rätt förtjust i det. Mitt hår har blivit mjukt och fint, lätt att reda ut (vilket vanligt balsam oftast inte räcker till – jag kör oftast med inpackningar som balsam) och inte statiskt alls. Det är inte så värst drygt, men inte extremt odrygt heller. Doften tänkte jag ärligt talat inte ens på, så den var nog rätt diskret, vilket jag tycker är en fördel.

Schampot är jag inte lika imponerad av. När jag inte är särskilt smutsig i håret så funkar det bra, men om jag är lite fet i hårbotten och särskilt om jag har haft i lite torrschampo eftersom jag inte har haft ork att tvätta det så kan jag behöva tvätta det tre gånger innan det känns som att jag har kommit igenom till hårbotten.  (Ja, jag är rätt lat ibland – om man har torrschampo i luggen och flätar resten så syns det knappt att det är smutsigt!) Jag tycker också att mitt hår har blivit fett fortare sedan jag började med det här schampot. I o f s började jag också få lite bättre regelbundenhet i min träning ungefär samtidigt, vilket ledde till att jag började tvätta håret oftare, så det kan också spela in – det behöver inte bero på schampot.

Om det har varit bra på att bevara färgen? Ja, säg det! Jag leker hela tiden med olika färginpackningar från Revlon (ska kanske skriva om dem framöver, vad tycker ni?), så jag bevarar (och justerar) färgen den vägen, så jag har ingen aning om hur länge färgen skulle ha hållit.

Jag har lite känslig hårbotten som kan bli lite kliig ibland, men den har inte reagerat på de här. Jag har dock pratat med en person som fick sluta med dem eftersom hennes hårbotten reagerade, så om man har väldigt känslig hårbotten kanske man ska välja något annat.

Schampot och balsamet kan man köpa hos Lyko.se för 149 kr styck. Schampot kommer jag knappast att köpa (jag kör vidare på mitt hederliga gamla Wella varvat med en schampotvål från Lush), men balsamet kan jag nog faktiskt komma att köpa någon gång framöver.

SONY DSC

 

There is a first for everything, so here comes my first hair care review. I have gotten this schampoo and conditioner from Nashi from Goodpr. I honestly don’t think I can say that I got them for review since Jovana cannot have expected a review from me since I have never written about hair care before. I am a little interested in make-up, hair and skin care, but I don’t experiment that much, so I often don’t have much to write about.

Well, today I ran out of the conditioner from Nashi, so I have tested it thoroughly at least. If we start with the conditioner, I really am quite fond of it. My hair has been very nice, soft and easy to untangle. (And conditioners are usually not enough for me, I usually use hair treatments instead.) It also isn’t static at all, even though the air is getting dryer. The scent must have been quite discreet, since I cannot even remember it… (And I think that is a plus!)

I am not as impressed by the schampoo. It works ok when my hair isn’t too dirty, but if it is a bit greasy and has some dry schampoo in it, I have to wash it three times to really feel that I have gotten down to the scalp. I also suspect that my hair gets greasy a little faster since I started using the schampoo, but that might also be because I have getting been working out more regularly and because of that is washing my hair more often.

If they helped in preserving my colour? Who knows? I am always playing around with the coulour treatments from Revlon to boost and adjust my colour, so I have no idea of how it would have looked otherwise.

My scalp is a little sensitive and can get a little itchy, but I haven’t experienced that with these products. I have talked to a person who had to stop using them since her scalp got itchy, so if you are very sensitive you should maybe get another schampoo/conditioner.

The schampoo and the conditioner can be bought from Lyko for 149 SEK each. I will probably not buy the shampoo, but it is not unlikely that I will buy the conditioner sometime. 

Publicerat på november 8, 2014, i Hårvård, Nashi och märkt , . Bokmärk permalänken. 4 kommentarer.

 1. Vad kul med en hårvårdsrecension! Påminner mig om att jag tänkte recensera ett schampo och balsam från Nashi jag med:)

  Gilla

  • Kul att du tycker det! Jag hade tänkt försöka bredda bloggen lite och skriva om hud- och hårvård ibland. Fast det blir nog mest naglar framöver…
   Ska bli intressant att höra vad du tycker om Nashischampot- och balsamet. Fast har inte vi pratat om dem någon gång? Jag har för mig att vi gjorde det när vi sågs i somras… 🙂

   Gilla

   • Jag tror att vi pratat om det men garanterat inte när vi sågs för då hade jag inte testat dem:) tror det var förra gången du skrev en Nashi-recension, jag är inte så snabb alltid…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: