OPI Start to Finish

Det här fick jag att recensera för ett tag sedan eftersom jag var lite nyfiken på att se om det skulle funka som ett alternativ till Seche Vite som överlack. Jag konstaterade ganska snart att det torkar för långsamt för det, och det blev stående. För ett tag sedan kom jag däremot på att det funkar alldeles utmärkt för att lägga på ett nytt lager överlack på en torr manikyr. Det torkar ganska fort när det inte behöver torka lagren under, och det ger riktigt fin glans! Jag tycker faktiskt att det t o m är glansigare än Nail Pattern Boldness Digital Flash, som jag vanligtvis använder som överlack, så det är ett bra komplement. Det har också fördelen att det inte gör att kanterna på manikyren ”lyfter”, vilket jag kan tycka att snabbtorkande lack kan göra om man har på för många lager av det. Jag antar att det snabbtorkande lacket liksom försöker tränga in i lacket under och drar ihop ytan lite när det torkar.

Det ska väl tilläggas att det är tänkt att vara underlack, överlack och nagelstärkare i ett. Jag är lite tveksam till tre-i-ett-lösningar och håller mig ifrån nagelstärkare, så jag har inte testat det som underlack, bara som överlack. (Anledningen till att jag undviker nagelstärkare är dels att jag inte vill göra naglarna för hårda, så det blir sköra, och dels att nagelstärkare ofta innehåller formaldehyd, som jag helst inte vill ha på naglarna. Jag tror inte egentligen att de doserna som ingår i en nagelstärkare kan vara farliga, men eftersom jag (då jag fortfarande labbade) har jobbat med formaldehyd för att fixera vävnad till mikroskopering, och i samband med det varit jättenoga med handskar och att hålla sig i dragskåp, så känns det lite obehagligt. Det var ju förstås mycket högre koncentrationer på den formaldehyden, men ändå…

SONY DSC

I got this for review a while back, since I was curious to see if it could be an alternative to Seche Vite as a top coat. It turned out that it dries too slow for that, so I put it in a drawer and forgot about it for a long time. Lately, I realized that it is really good to use for refreshing a dry manicure. It dries quite quickly if the manicure underneath is dry, and it has a very nice shine. I actually think that it is shinier than Nail Pattern Boldness Digital Flash, that I use as a top coat otherwise, so it is a good complement. Another plus is that it doesn’t lift the edges of the manicure if I use it over a dry manicure, something I have experienced when using quick dry top coats to refresh a manicure.

I should add that it is supposed to be a three-in-one polish that can be used as base coat, nail hardener and top coat, but since I don’t want to use nail hardeners and am quite happy with my NPB Digital Hydration base coat, I have only used Start to Finish as a top coat.

Publicerat på mars 11, 2015, i Över- och underlack, OPI och märkt , . Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: