Nail Pattern Boldness Digital Hydration and Digital Flash

Under hösten har jag faktiskt bytt över- och underlack, så jag tyckte det var läge att utvärdera de nya alternativen. Jag har länge använt Seche Vite som överlack, och jag har tyckt att det funkat bra, men eftersom det inte är 3-free började jag fundera lite över hur nyttigt det var för mig att sniffa det så ofta som jag gör. Jag såg att många bloggkollegor använde Nail Pattern Boldness Digital Flash istället, så jag blev lite nyfiken på att testa det. Fast först var jag ju tvungen att göra slut på refillflaskan med SV som jag hade… 😛

När jag ändå bytte överlack passade jag på att även byta underlack till Digital Hydration från samma märke. Jag hade läst en del gott om det också, och ville testa. Och jag gillar det verkligen! Lacken sitter bra, och jag tror banne mig att mina naglar är i bättre skick än förr om åren. Mina naglar har alltid skivat sig något vansinnigt på hösten/vintern, men i år håller de helt ok. Det kan förstås också spela in att jag i samma veva skaffade mig nagelbandskrämer från Rainbow Honey och blev bättre på att smörja in nagelbanden. Vem vet… Jag är nöjd med att ha lite friskare naglar, så jag kör vidare på det här konceptet!

Digital Flash har också blivit lite av en favorit. Jag tycker det funkar lika bra som SV, förutom att det är lite tunnare och därmed inte lika bra på att jämna ut glitter. Men Nail Pattern Boldness har ju sitt Glitter Food-överlack, som man kan ta ett lager av innan överlacket för att fixa den saken. Digital Flash torkar lika fort som SV, stinker lite mindre, men ger lite sämre glans (tror jag). Största nackdelen är dock att det inte finns på refill – det hade varit smidigt!

Jag har köpt mina flaskor från Edgy Polish, men ni kan också köpa dem från Nail Pattern Boldness’ Etsyshop eller webshop.

SONY DSC

SONY DSC

This autumn I changed my nail polish routine and started using Digital Hydration and Digital Flash from Nail Pattern Boldness as base and top coat. I have long used Seche Vite as a top coat, and I think it works really well, but I was starting to wonder if it really was healthy for me to inhale it that often since it isn’t 3-free. I looked around a bit and read that many other bloggers seemed to use Digital Flash from Nail Pattern Boldness, so I ordered a bottle to try it out. At the same time, I also ordered the base coat from Nail Pattern Boldness, Digital Hydration, since I had read good things about that one as well.

I have now used thes for a couple of months, and I am really happy with them. My nails feels slightly stronger than they usually are at this time of year and I have less problems with splitting. I have to mention that started using cuticle balms from Rainbow Honey about the same time, so part of the effect could be because my cuticles are in better shape than usual.

Digital Flash has become something of a favourite. It dries as quickly as Secehe Vite, but it is a little thinner, so it isn’t as good at evening out glitters. That is easily fixed by a coat of Glitter Food (also from Nail Pattern Boldness), though. The smell is not as bad as SV, but I think it loses it’s shine a little quicker. All in all, I think it is a very good alternative, and I will continue using it. The biggest objection I have is that it doesn’t come in refill bottles…

I bought my bottles from Edgy Polish, but it is also available from Nail Pattern Boldness’ Etsy shop or webshop.

Publicerat på december 30, 2014, i Över- och underlack, Nagelvård, Nail Pattern Boldness och märkt , , . Bokmärk permalänken. 6 kommentarer.

  1. Jag har ju varit himla nyfiken på Digital Hydration ett tag! Kanske värt att göra ett försök 🙂

    Gilla

  2. Vad kul att du också gillar Digital Flash, jag har också bytt till den och tycker den är superbra. Tycket faktiskt det kan va en fördel att det inte finns refill för ofta när man fyller på är ju det i flaskan segt och då tycket jag att hela flaskan blir sämre.

    Gilla

  1. Ping: Nagelbandskrämer från Dollish Polish | Nageldraken

  2. Ping: OPI Start to Finish | Nageldraken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: