Nagelbandsbalsam från Rainbow Honey

Nu börjar den där eländiga perioden på året då händerna och nagelbanden blir torra som fnöske och naglarna börjar skiva sig som galna, så jag tänkte att det kunde vara på sin plats att tipsa om ett väldigt bra nagelbalsam. De här nagelbalsamen har jag köpt från Edgy Polish och de säljs i stift, dels i 11g-stift, som är lika stort som ett vanligt läppcerat, och dels i större 30g-stift. Jag har köpt de mindre stiften för att testa flera dofter och för att kunna sprida dem lite överallt. Nu har jag ett bredvid soffan hemma vid tv:n, ett på skrivbordet på jobbet och ett i handväskan. Jag tycker att de är superbra! De går fort in i huden och mjukar verkligen upp nagelbanden ordentligt. De är faktiskt de bästa nagelbandsbalsam jag har testat. Eftersom de går in i huden så fort så har jag också blivit duktigare på att smörja in nagelbanden, och mina naglar har faktiskt inte börjat gå sönder tokmycket än, så det kanske gör effekt. Det där med att ha dem bredvid sig när man sitter framför tv:n var också en bra grej – då kommer jag ju ihåg att använda dem också!

Dofterna då… Jag är värdelös på att beskriva dofter, så det blir som det blir med beskrivningen av dofterna. Sakura Matsuri doftar underbart, den kan jag inte få nog av. Lite sött och fruktigt, men inte för så att det blir för mycket. De andra är jag inte lika förtjust i. Tea Biscuit luktar kakor på ett lite artificiellt sätt och påminner mig om luktsuddigummen som jag hade när jag var liten. Inte outhärdligt, men inte särskilt njutbart heller. Vanilla Dreams luktar vanilj men liksom lite konstigt. Den är ok, den också, men ingen favorit. Vet man med sig att man är kinkig med dofter kan man satsa på det oparfymerade stiftet, som också finns. Briljant idé att faktiskt ha ett oparfymerat stift också, jag gillar det! När de här tre börjar ta slut ska jag nog köpa ett oparfymerat att ha på jobbet.

 

SONY DSC

Here in Sweden, we´re entering a time of year with very dry and cold air, which means that your hands and nails get very dry. I thought it might be a good time to tell you about a new nail care favourite of mine, the cuticle balms from Rainbow Honey. I have bought mine from the Swedish web shop Edgy Polish and they’re sold in two sizes – one stick of 11g, which is the same size as a regular lip balm, and a larger stick of 30g. I have bought the smaller sticks to be able to test more of their scents and to be able to spread them around. I have one by the sofa at home, one in my purse and one on my desk at work, so I always have one at hand! This, together with the fact that they are excellent and goes into the skin really quickly, has lead to me using them quite regularly, and I think that my nails are in a better shape than they usually are this time of year. 

I am really terrible at describing scents, but at least I can tell you what I think of them. I just love Sakura Matsuri. It is sweet and fruity, but not too sweet and never overwhelming. Can’t get enough of it! I am not as fond of the others. Tea Biscuit smells of cookies in a slightly artificial way and reminds me of the scented erasers I collected as a child. Vanilla Dreams smells of vanilla (of course), but in a slightly strange way. It’s ok, but no favourite. In my next order, I’ll probably get an unscented stick to use at work. I think it is really brilliant that they have unscented sticks as well, since I am a little picky when it comes to scents and don’t want my office to smell too much when I have visitors.

Publicerat på november 6, 2014, i Nagelvård, Rainbow Honey och märkt , . Bokmärk permalänken. 8 kommentarer.

 1. Jag älskar de sticken! Bästa doften är enligt mig Candy Cane, den luktar ljuvligt av mint! Nackdelen är att det gjorde mig väldigt godissugen i början:)

  Gilla

 2. Vad roligt att du gillar stiften så mycket! Jag tycker själv att de är suveräna, särskilt p g a det praktiska formatet. Dofterna är ju en smaksak förstås, min favorit är Summer Juice, den måste du bara testa 🙂

  Gilla

 3. Älskar också dom här och har liggande på jobbet, hemma i väskan och ger gärna bort lite här och där också.

  Gilla

 4. Emma: Mint är lite av en favorit, så det måste jag testa!

  Edgy Polish: Ja, dofter är en smaksak, och jag är rätt kinkig. Men stiften är enormt bra, de bästa jag har testat! Ska prova Summer Juice också! 🙂

  Lacky Corner: Visst är de underbara! Jag kanske ska köpa ett gäng att ge bort till folk i julklapp…

  Gilla

 5. Kanske nåt man borde skaffa, speciellt den här årstiden då jag blir så himla torr. Låter ju smidigt att det är i stiftform så man slipper gräva i en burk

  Gilla

 1. Ping: Nail Pattern Boldness Digital Hydration and Digital Flash | Nageldraken

 2. Ping: Nagelbandskrämer från Dollish Polish | Nageldraken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: