Nail Art Sunday och Halloween: Blodstänk på asfalt

Valfritt tema på Nail Art Sunday idag, och jag är lite förutsägbar och kör ännu en Halloweenmanikyr. (Men det här kan nog bli den sista.) Det här är en för mig ny teknik som går ut på att man doppar ett sugrör i nagellacket och blåser för att få det att stänka ut över naglarna. Inte så lätt som det låter, och det blev verkligen lite blodbad av det! Nu blev inte städningen så illa som man hade kunnat tro, för jag premiäranvände Liquid Palisade för att skydda huden runt naglarna. Det är en vätska som mest består av gummi, som man penslar på runt naglarna. När den har torkat kan man slabba hej vilt för att, när man är klar, bara dra bort Liquid Palisade och slabbet med det. Det funkade faktiskt riktigt bra och jag kommer garanterat att använda det närhelst jag ska göra kladdiga manikyrer framöver. Det var väldigt skönt att slippa ha lack i nagelbanden! Däremot hade jag i princip behövt kleta in hela händerna med Liquid Palisade den här gången med tanke på hur kladdigt det var att spruta nagellack över fingrarna… 😛 Men det var det faktiskt värt, jag tycker att det blev riktigt coolt. Lacken jag använde var det svarta strukturlacket OPI Emotions (som jag har fått låna av Lina på Make It Fab) som bas och China Glaze City Siren till blodstänken. Emotions var riktigt trevligt att lacka med och täckte på två lager. Det torkade rätt långsamt, däremot. Jag tycker det är lite frustrerande att inte kunna använda snabbtorkande överlack! Men den här typen av lack tilltalar mig såsom f d svartrockare (det hette inte goth när jag var det :-P).

Tanken var att manikyren ska likna blodstänk på asfalt. Jag tycker det lyckades hyfsat, även om Emotions är lite för mörkt för att riktigt likna asfalt. Jag gillar däremot strukturen det blev och hur ”blodet” ligger i pölar ovan på den grova svarta ytan. Vad tycker ni?

DSC_0480

SONY DSC

This week’s Nail Art Sunday doesn’t have a specific theme, so I’m being predictable and have done another Halloween manicure. This is the last one, though! I used a technique that I have never tried before, where you dip a straw in nail polish and blow through it to splatter polish randomly over the nails. It wasn’t as easy as it sounds, and it turned into something of a polish blood bath. Polish everywhere… (I did protect the table with a newspaper, though.) The cleaning upp didn’t get as bad as it could have been, though, since I tried my new Liquid Palisade. It is a rubbery fluid that you paint around your nails. Once it’s dry, you can just pull it off and get all the mess with it. I think it worked really well! For this specific manicure, I would have had to cover my whole hands with the stuff, but just not having to clean my cuticles was a big relief.

Tha plan was to make this manicure look like blood splatter on asphalt. I used OPI Emotions to simulate asphalt. It is a little too dark, but at least it isn’t glittery, as most other structured polishes I have. I have borrowed Emotions from Lina of Make It Fab, but I think I will have to get a bottle of my own. It was very easy to apply and it was completely opaque in two coats. It dried quite slowly though, at least when you’re used to quick-dry top coats… I used China Glaze City Siren for the blood splatter. I kinda like how it turned out, especially the structure and how the ”blood” puddles on top of the structured surface.

Publicerat på november 2, 2014, i China Glaze, Diverse nageldekor, Halloween, Naglar i svart, Nail Art Sunday, OPI och märkt , , , , , . Bokmärk permalänken. 11 kommentarer.

 1. Snyggt! Ser verkligen ut som asfalt.

  Gilla

 2. Jag tycker absolut det ser ut som blod på asfalt! Hur häftigt som helst, mer än i verkligheten om man säger så 😉
  Har fått för mig att liquid pallisade är rätt dyrt men om det funkar så bra som det låter så är det ju en stor tidsvinst att köpa sig det ändå…

  Gilla

 3. Urk… Efter att ha läst texten så ser jag INGET ANNAT än blod på asfalt. Kriminologi skadad som jag är så börjar jag genast på vad det är som kan ha hänt, det är ju helt klart en brottsplats menar jag.

  Gilla

 4. Mypoliscollection: Tack! Emotions är ett coolt lack!

  Zara: Kul, då lyckades jag! Jag har bara hunnit testa Liquid Palisade en gång, men tyckte i alla fall då att det funkade jättebra. Jag har hört att det ska vara väldigt drygt – det vet jag inte hur det står till med än. Jag ska testa lite mer och sedan skriva en recension!

  Lela: Haha! Jag har sett på massor av Castle och Bones på sistone, så jag gissar att inspirationen har kommit därifrån! 😛

  Gilla

 5. Kul effekt och en riktig bra halloween-idé! 🙂

  Gilla

 6. Läckert och riktigt Halloween-passande! Dessutom så är ju svart & rött alltid kul! 🙂

  Gilla

 7. Emma: Tack! Jag har sett många manikyrer med blodsplatter i år, men alla har varit på vit bakgrund och jag ville göra det lite annorlunda. 🙂

  Lottsky: Håller med, det är en klassisk färgkombination! 🙂

  Gilla

 8. Coolt!
  Jag penslade runt naglarna med vanligt Cascol Trälim häromdagen när jag gjorde gladpacksmanikyr. Funkade utmärkt att bara dra loss också 🙂

  Gilla

 9. Jepp, och kanske lite mer lättillgänligt 😉

  Gilla

 1. Ping: OPI Alcatraz…Rocks | Nageldraken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: