Liquid Palisade

Ibland är man lite seg med att recencera saker… Jag köpte den här i oktober förra året men har inte kommit fram till att skriva om den tidigare. Fast i det här fallet är det kanske ganska bra eftersom jag i det här fallet har en annan åsikt nu än direkt när jag köpte den.

Liquid Palisade är en av de första varianterna på flytande latex som kan användas för att maska av nageln när man t ex gör nail arts. När man är klar drar man bara bort den, vilket minskar städningen runt nageln avsevärt. Riktigt fiffigt! Just Liquid Palisade blir mörklila när det är torrt, vilket är praktiskt eftersom man då ser exakt var det är och kan pilla undan det om det har hamnat någonstans där det inte ska vara. Det torkar rätt fort, men det är fortfarande rätt kladdigt även i torrt tillstånd, vilket kan vara lite irriterande när ens fingrar råkar kladda ihop sig i varandra. Man bör dra bort det innan lacket över det har torkat, men även om man gör det så blir det gärna lite småkrafs kvar av det. Penseln är rätt smal, vilket är bra för småpill, men kan vara frustrerande när man vill maskera av hela fingertoppen. Sedan jag köpte min flaska har de dock börjat sälja en med en bredare pensel också.

Den är dock rätt dyr (22 dollar) och med tanke på att min torkade ihop när det fortfarande var en tredjedel kvar i flaskan så är jag inte så imponerad på det stora hela. Jag har faktiskt redan köpt en flaska Simply Peel från Bliss Kiss istället, och även om jag bara har testat den två gånger så tycker jag att den är klart bättre.

SONY DSC

SONY DSC

Sometimes it takes some time to get around to reviewing things… I bought this in October last year. In this case, though, I think that might have been good since my opinion has changed since I bought this.

Liquid Palisade is one of the first versions of liquid barriers that you use to cover the skin around your nail, thus reducing clean-up. It is really quite clever! Liquid Palisade dries to a dark purple, which is practical since you can see exactly where it is and push it away if it is anywhere it shouldn’t be. It dries fairly quickly, but it is very sticky even after it’s dried, so it is easy to get your fingers stuck together. As with all these liquid latex products, you should remove it before the polish is dry, but it still has a tendency to leave some stragglers. It has a quite thin brush, which is good for detail work, but annoying when you want to cover your whole fingertip. However, Kiesque has now released a version with a thicker brush as well.

It is quite expensive though, 22 dollars, and considering that my bottle dried up when there was still a third left, I think that is a bit too expensive. I have actually already bought a bottle of Simply Peel from Bliss Kiss, and I like that a lot better.

Publicerat på oktober 12, 2015, i Liquid Palisade och märkt . Bokmärk permalänken. 6 kommentarer.

  1. Smart men jag har testat med trälim och det funkar åxå bra, väldigt mycket billigare med

    Gilla

  2. Mycket bättre att man tar tid på sig än hasplar ur sig nåt ogenomtänkt bara för att vara snabb. Således tummen upp för genomtänkta recensioner:) kanske kollar in simply peel, har kört med IsaDoras peel of bas för clean up och den funkar riktigt bra och så hade jag den ju redan vilket såklart är ett stort plus:)

    Gilla

  1. Ping: Nail Art Sunday: OPI Skating on Thin Ice-Land och F.U.N Lacquer Honey Bear (H) | Nageldraken

  2. Ping: Nail Art Sunday: eldsnaglar | Nageldraken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: