Appeal4 Quick Dry Top Coat

Jakten på det perfekta överlacket fortsätter… Jag är ju förtjust i Nail Pattern Boldness Digital Flash, men det är dels lite knepigt att få tag på och dels har det inte jättebra glans, så jag testar nya lite då och då. Det här snabbtorkande överlacket från Appeal4 har jag köpt från Edgy Polish och jag tycker det är riktigt bra. Det kostar 89 kr, men flaskan rymmer bara 9 ml, så det är väl ungefär jämförbart med andra lack prismässigt. Det torkar väldigt fort och har jättefin glans, vilket gör att jag har använt det en del på sistone. Borsten är ganska stor, vilket gör det enkelt att applicera.
Det har två nackdelar; dels att det luktar starkt och rätt skumt, lite som China Glaze Fast Forward, och dels att det plockar upp färg från lacket under och därmed har en tendens att smeta ut nail art (vilket CG Fast Forward också gör). Detta gör att jag bara använder det om jag har hela manikyren i samma lack, och dels försöker hålla koll på borsten så den inte tar med sig färgat lack ner i flaskan igen. (Jag smetar av eventuell färg på ett papper om borsten inte är ren.)
Trots nackdelarna så tycker jag ändå att det här är ett riktigt bra överlack och skulle ge det 4/5 i betyg .

In English: The quest for the perfect top coat continues… I do like Nail Pattern Boldness Digital Flash, but it is a little tricky to buy and the shine could be better, so I still try new ones once in a while. I have bought this quick dry top coat from Appeal4 from Edgy Polish and I quite like it. It costs 89 SEK, but the bottle only holds 9 ml, so I guess the price is similar to other quick dry top coats. It dries very quickly and has a very nice shine, so I have used it quite a lot lately. The brush is quite wide, which makes the application easy.
There are two downsides to it; it has a strong, and weird, smell, reminding me of China Glaze Fast Forward, and it tends to pick up colour from the polish underneath and smear nail art (which CG Fast Forward also does). This means that I have only used it for full manis and I have been very careful to wipe off the brush when it picks up colour.
Despite the downsides, I still think this is a really good top coat and I would give it a 4 out of 5.

 

SONY DSC

 

Publicerat på maj 4, 2016, i Appeal4, Över- och underlack och märkt , . Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: