ID Hair Elements Gold Colour Conditioner

Vad säger ni om en recension av lite hårvård för en gångs skull? Som ni kanske kommer ihåg färgade jag håret med slingor i grönt, lila och blått för några månader sedan (jag visade en bild här). Tråkigt nog tvättades det ur ganska fort första vändan, så efter en dryg månad fick jag gå tillbaka och göra om det. Dagen efter andra färgningen var jag på bloggträff och och fick lämpligt nog med mig ett prov på ett färgbevarande balsam från ID Hair. Nu har det gått ungefär en månad och jag har huvudsakligen använt det här balsamet – och banne mig om inte färgen har hållit mycket bättre den här gången! Jag börjar visserligen ana att vissa slingor har tappat lite färg, men det mesta ser nyfärgat ut. Vilket är väldigt roligt eftersom jag p g a omständigheter inte kommer att kunna färga om håret förrän i juli nästa gång. Så tummen upp för denna! Visserligen sa min frisör att färgen brukar hålla bättre andra gången man färgar, så det kan också spela in, men jag tycker att det är lite för stor skillnad för att bara vara det.

I övrigt är det ett rätt bra balsam. Jag hade kanske önskat lite mer utredande effekt, men å andra sidan är mitt hår väldigt krävande på den fronten (jag har ofta använt inpackningar istället för balsam). Ytterligare en fördel är att min hårbotten, som kan vara lite kliig, verkar tåla det bra. Det här kommer jag att fortsätta köpa så länge jag har knasiga färger i håret. (Och f ö är jag helt kär i mina mångfärgade slingor! Jag tycker det är så jädra snyggt och vill ha ännu mer slingor så de syns mer! Och om någon skulle ha några åsikter så kan jag ju alltid säga att det är en 40-årskris eftersom jag fyllde 40 för ett par månader sedan. ;-))

Balsamet kostar f ö 169kr för 250ml och kan köpas från wonderhair.se eller vissa frisörsalonger.

In English: How about a review of a hair product for a change? As you might remember, I dyed some green, purple and blue into my hair a couple of months ago (I showed a picture here). Sadly, it washed out fairly quickly and I had to go and get it refreshed after just a little more than a month. The day after that I went to a blog event and got, among other things, a bottle of a new colour preserving conditioner from ID Hair. It has now been almost a month after my second dye job and I have mainly been using this conditioner – and the colour has actually kept a lot better this time! I am starting to see that some strands are getting a bit lighter, but most of it looks as good as it did right after I did it. Which is really nice since I will not be able to go and get it refreshed until the middle of July. So I really think this conditioner made a difference! My hairdresser did say that the colour usually keeps better the second time, but the difference from last time is so big that I do think that the conditioner helped, too.

Otherwise it is a pretty good conditioner. I would have liked it to be a little more detangling, but on the other hand my hair really does need a lot of that. (I have often used hair treatments instead of conditioner.) Another pro is that my scalp, that can be a bit sensitive, does not react at all to it. I will definitely buy this again, at least as long as I keep having crazy colours in my hair! (And by the way, I am really in love with my multicoloured hair! I just want to do more of it so it is more visible! And if anyone would have an opinion, I can always say that it is a age crisis thing since I turned 40 a couple of months back. ;-))

The conditioner costs 169 SEK and you can get it from wonderhair.se and certain salons.

SONY DSC

Publicerat på maj 10, 2016, i Hårvård, ID Hair och märkt , , . Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: