Nya överlack från OPI

Nu i slutet av juli kommer OPI att släppa två nya överlack, Plumping och Brilliant, och jag har fått pressprover på båda. Plumping tvärgillar jag, men Brilliant är inte mycket att hänga i julgranen. Plumping ska ge en gel-lik finish och är därför tjockt och glansigt, medan Brilliant är inriktat på att ge en riktigt bra glans. Båda ska vara snabbtorkande enligt pressinfon, men jag håller inte med vad gäller Brilliant. (Mer om det nedan.) Båda ska ha lång hållbarhet och innehåller UV-skydd så att lacket under inte ska gulna. De kommer att kosta 205 kr/st, vilket jag tyvärr tycker är lite väl saftigt för ett överlack.

In English: OPI is releasing two new top coats now at the end of July, Plumping and Brilliant, and I have gotten press samples of both. I really like Plumping, but Brilliant is no favourite. Plumping is supposed to give a gel-like effect and is therefore thick and shiny, while Brilliant is mostly a high-shine top coat and much thinner. Both are supposed to be quick-dry, but I don’t agree when it comes to Brilliant… (More on that below.) Both are long-lasting and contains a UV-protection so your mani won’t get yellow by the sun. They will cost 205 SEK/each, which I think is a bit too steep for a top coat, to be honest.

SONY DSC

Plumping är min favorit, både av de två och bland mina överlack i största allmänhet. Det är snabbtorkande – klart jämförbart med Seche Vite och Nail Pattern Boldness Digital Flash, har fin glans och är allmänt trevligt att ha att göra med. Jag har inte märkt av att den krymper lacket heller, men det brukar jag å andra sidan inte ha problem med, ens med Seche Vite. Det här är en riktig pärla! Enda nackdelen är att det plockar upp färgen, vilket gör att den riskerar att smeta ut nail art. Det innebär också att man bör torka av penseln på ett papper lite då och då när man lackar med det för att undvika att föra ner färgat lack i flaskan. Men till enfärgade manikyrer funkar det prima!

Plumping is my favourite, both of the two and among my other top coats. It really dries quickly – definitely comparable to Seche Vite and Nail Pattern Boldness Digital Flash, has a lovely shine and is generally nice to work with. I haven’t noticed any shrinking, but then I don’t have much problem with that, even when using Seche Vite. This is a true gem! The only negative is that it picks up the colour of the polish underneath and therefore is prone to smear nail art. It also means that you should wipe off the brush on a piece of paper once in a while while you’re applying it. But it is great for regular manis without a lot of nail art!

 

SONY DSC

Brilliant är jag inte särskilt förtjust i alls. Det torkar ju aldrig! Jag har testat med flera lack från olika märken och det är samma sak varje gång. Jag mosar manikyren eftersom lacket fortfarande är ordentligt mjukt efter flera timmar. Dessutom drar det med sig ännu mer färg från lacket under än Plumping och är för tunt för min smak. Jag vill ha ett lack som täcker dekor eller småknölar, och det klarar inte det här av. (Plumping gör det med bravur, däremot!) Det enda bra med det här lacket är att det har fin glans, så det funkar som ett förstärkningslager på en redan torr manikyr som man har haft ett dygn eller två och vill piffa upp glansen på.

Brilliant, on the other hand, is no favourite at all. It never dries! I have tried with several different polishes and it is the same every time. Sooner or later, I will destroy the mani since it is still soft after several hours. It also picks up even more colour than Plumping and is too thin for my taste. I want a top coat that protects nail art and covers up small dents, and Brilliant is too thin for that. (Plumping is great in that sense, though!) The only good thing about Brilliant is that it does have a nice shine, so it works as a way to refresh a day-old, already dry manicure that has started to go dull.

Spara

Spara

Spara

Spara

Publicerat på juli 26, 2016, i Över- och underlack, OPI och märkt , , . Bokmärk permalänken. 5 kommentarer.

 1. Jag som hade så höga förhoppningar på Brilliant! Nåja, ska testa och se vad jag tycker.

  Gilla

 2. Det här var intressant läsning, tack för recensionen! Essie Gel Setter är min favvo just nu men jag saknar att lätt kunna köpa Nail Pattern Boldness, den är sjukt bra. Har du fortsatt köpa den efter att Edgy slutade med märket?

  Gilla

  • Ja, jag har fått tag på den via Karin, som ju bor i USA. Hon kan säkert hjälpa till att langa några flaskor till dig också, om du vill? Eller så kör vi en sambeställning så vi kan dela på portot till Sverige?
   Gelsetter har jag hört mycket gott om, men jag har inte testat den än. Kanske ska göra det!

   Gilla

 1. Ping: OPI Pale to the Chief och Shh… It’s Top Secret! | Nageldraken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: