Essie Gel-Setter

Jag fortsätter testa mig igenom överlack i jakt på det ultimata, och har nu kommit fram till Essie Gel-Setter. Jag erkänner att jag är sen på bollen med det, men bättre sent än aldrig! Det här är ju ett riktigt bra överlack, så det skadar knappast att prata lite mer om det. Det är dessutom lätt att hitta i vanliga affärer, vilket är en fördel för de som inte är så bekväma med att handla på nätet.
Jag tror det kostade 150 kr ungefär, så det är inte det billigaste, men inte heller det dyraste överlacket. Det är ganska tjockt i konsistensen, vilket är bra när man vill jämna ut knölig nail art. Torktiden är riktigt snabb och glansen fin. Dessutom tar det inte med sig färg från lacket under, så man behöver inte oroa sig för att det ska smeta ut ens fina dekorationer. På det stora hela en klar favorit, med andra ord! Enda nackdelen är väl priset – det blir ganska dyrt i längden (i alla fall när man gör av med lika mycket överlack som jag), och att det tjocknar ganska fort, så man behöver förtunna det efter ett tag.

In English: I keep testing top coats in my quest for the ultimate one, and now the turn has come tp Essie Gel-Setter. I admit that I am late when it comes to testing this, but better late than never! And since this is a really good top coat, it doesn’t hurt to talk about it again. It is also easy to find in regular stores, which is a plus for those who prefer not to do their shopping online.
I think it costs around 150 SEK, so it is neither the cheapest, not the most expensive top coat. It is pretty thick, which comes in handy when I want to smooth out lumpy nail art. It dries quickly and has a nice shine. It also doesn’t pick up colour from the polish underneath, so you don’t have to worry that it will smudge your nail art. On the whole a new favourite, in other words! The only downside is the price – it gets pretty expensive in the long run (at least when you use as much top coat as I do), and that it gets thicker after a while, so you need to thin it a bit.

SONY DSC

Annons

Publicerat på december 11, 2016, i Över- och underlack, Essie och märkt , . Bokmärk permalänken. 4 kommentarer.

 1. Ja jag är ju väldigt svag för Gel Setter som du vet men faktum är att jag använder HK Girl ännu mer just nu. Bättre pris på den också men det förstås, lite knepigare att få tag på.

  Gilla

  • Det är ju tack vare dig jag testade Gel-Setter! Jag har provat HK Girl några gånger nu, och tycker väldigt mycket om den också! Båda är bra, men jag kommer nog vilja ha båda hemma och använda HK Girl till vanliga manikyrer och Gel-Setter till knöligare varianter.
   Så länge Karin är kvar i USA har jag ju inte heller några större problem att få tag i HK Girl, i alla fall inte när jag kan vänta tills hon är hemma på besök.

   Gilla

   • Haha ja jag vet. Jag använder mest HK Girl nu faktiskt. Har ingen Gel Setter som är tunn och fin, skulle behöva en ny flaska. Retar mig lite att jag inte köpte med min förra rabattkupong på Kicks, den nya funderar jag på att köpa parfym med. Fast iofs, man får såna rätt ofta. Tidigare tyckte jag ju att det kändes trist att Nail Pattern Boldness inte längre fanns hos Edgy men HK Girl är en ny favvo och då får jag en anledning att handla på Hypnotic Polish:) Kul att du gillar HK Girl förresten.

    Gilla

    • Ja, jag tycker faktiskt att HK Girl är bättre. NPB Digital Flash blir matt ganska fort, vilket jag har stört mig lite på. Och det är ju alltid kul att handla från Hypnotic! (Fast det kanske finns en liten risk att det åker med annat än överlack i varukorgen… ;-))

     Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: