Shattered glass nails with OPI CIA = Color is Awesome

Den här manikyren blev jag faktiskt lite kär i. ”Shattered glass nails” (hm, översätts kanske bäst till ”glaskrossnaglar”?) har ju snurrat runt på nätet ett tag, men jag har inte kommit fram till att testa nu. Då jag senast beställde från She Sells Seashells passade jag på att köpa ”rainbow glass paper”, typ iridicerande cellofan, i en förpackning med fem olika färger, som jag använde till den här manikyren. Som bas hade jag OPI CIA = Color is Awesome, som jag har fått som pressprov från höstens Washington DC-kollektion. Det är ett riktigt fint blågrönt krämlack, som nära på täckte på bara ett lager. Jag hade två, mest för att jag tycker att det blir en snyggare yta på lacket med två lager. Formulan var den klassiska OPI-formulan, som många tycker väldigt mycket om. Jag är inte helt förtjust eftersom den ofta vill krypa ner i mina nagelband, men på det stora hela är den ju bra.
Jag förberedde manikyren genom att klippa cellofanet i små, oregelbundna bitar, men såhär i efterhand inser jag att det nog hade blivit ännu snyggare om jag hade klippt mindre bitar. Dessa applicerade jag sedan när lacket fortfarande var lite klibbigt och täckte med två lager överlack. Effekten blev ännu bättre än jag hade trott! Cellofanet skiftar i orange, guld, grönt och blått på ett spektakulärt sätt. Nu blev jag är väldigt sugen på att testa de andra färgerna jag köpte. Dock lär jag mig aldrig att jag ska börja dekorera högerhanden, så jag hinner testa vad som funkar bäst innan jag kommer fram till fotohanden. Givetvis blev jag mest nöjd med höger lillfinger, det sista fingret jag gjorde, så ni får en mobilbild på min högerhand också.

In English: Shattered glass nails have been around for a while now, but I haven’t tried them myself until now. In my latest order from She Sells Seashells, I ordered a package of five different colours of rainbow glass paper, that I used for this manicure. As a base, I wore OPI CIA = Color is Awesome, that I have gotten as a press sample from the Washington DC collection. It is a really nice dark teal creme, that was almost opaque in just one coat. I used two, mostly because I think the finish looks much better after two coats. The formula was the classic for OPI, which I know that many love. It tends to creep into my cuticles, so I am not crazy about it, but it is good enough.
Before I started, I cut the rainbow glass paper into small, irregular pieces. In hindsight, I realize that it would probably have been better with even smaller pieces, but this worked, too. I applied them while the polish was still tacky and covered it with two coats of top coat. The effect was even better than I had thought! The paper shifts between orange, gold, green and blue in a really spectacular way. Now I really want to try out the other colours in the set. I do have to learn some day to start with my right hand, though… That way I would have time to try out what works best before I come to my swatch hand. This time, I am the most happy with my right pinkie, the last finger I did, so you’ll get a cell phone picture of my right hand too.

 

20161209_232120

20161209_232035

 

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Spara

Spara

Spara

Spara

Publicerat på december 10, 2016, i Diverse nageldekor, Naglar i blått, OPI och märkt , , , , . Bokmärk permalänken. 6 kommentarer.

 1. Magiskt snyggt ju, förstår att du blev kär i detta! Skulle nog passa perfekt för nyår.

  Gilla

 2. Wow vad snyggt! Vet du om sådant gör att köpa i Sverige än?

  Gilla

  • Inte vad jag har sett, men du kan ju se om du kan hitta någon sorts tunn cellofan. Det bör också kunna funka. Annars är det väldigt enkelt att beställa från She Sells Seashells. De är snabba och pålitliga.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: