Back again! (And a very small dress.)

Ledsen för att jag återigen har fallit bort från bloggandet! Den senaste tiden har ägnats åt ett annat slags pyssel. Min svägerskas dotter, som också är mitt fadderbarn, döptes i helgen, och jag har sytt en liten, liten klänning åt henne som dopgåva. Det vanliga bloggandet återkommer snarast, men så länge tänkte jag visa upp klänningen, eftersom jag blev riktigt nöjd med den! Jag sydde den efter ett Burdamönster, som var fullkomligt obegripligt tidvis. Ska nog aldrig mer köpa mönster från Burda… Jag brukar oftast annars improvisera ihop egna mönster. Dessutom var det enormt pilligt att sätta i puffärmar på en klänning i storlek 74! Jag har nog aldrig sytt så små kläder tidigare.
Klänningen är sydd i en mycket mjuk och mysig linne/bomullsblandning och jag har broderat en iris på framsidan eftersom den lilla flickan ifråga heter Iris. Min symaskin kan brodera, så det är inte så avancerat som det låter! 🙂 Till detta blev det ett par nästan-matchande lila, prickiga byxor i samma färg som irisen.

In English: Sorry for disappearing again! I have spent most of my spare time with a sewing project lately, and haven’t had time for the blog. My sister-in-laws daughter, who is also my goddaughter, was baptized last weekend and I have sewn a very small dress for her as a gift. I will return to regular blogging shortly, but for now I thought I would show you the dress since I am quite happy with it! I used a Burda pattern for it, but it was partly incomprehensible, so I don’t think I will buy any more Burda patterns. Otherwise, I usually improvise my patterns on my own. It was also really, really fiddly to try to sew in the sleeves on a dress in size 74! I don’t think I have ever sewn any clothes this small before.
The dress is made from a very soft linen/cotton blend and I have embroidered an iris on the front since the little girl’s name is Iris. It is not as advanced as it sounds since my sewing machine can do the embroidery for me. 🙂 I also sewed a pair of almost matching spotted pants in the same purple as the iris on the dress.

  Framsidan:p1010472

Baksidan:

p1010474

Byxorna:

p1010476

 

Publicerat på mars 6, 2017, i Övrigt pyssel, Sömnad och märkt , , . Bokmärk permalänken. 4 kommentarer.

  1. Fint! Och så fint med gult, det passar alltid! =)

    Gilla

  2. vilken söt klänning!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: