Laura Mercier Secret Concealer and a concealer buffer brush from Zoeva

Vad sägs om något så ovanligt som en recension av make-up? Det kan nog faktiskt vara första gången det händer på den här bloggen, men jag har äntligen hittat en concealer som jag gillar, så varför inte! (Ni får ha överseende med att jag verkligen inte är någon expert vad gäller smink! 🙂 ) Jag har haft svårt att hitta en concealer som täcker mina mörka ringar utan att antingen lägga sig i de fina linjerna under ögonen eller blir kakigt som attan. Dessutom har jag rätt rosatonad hud, vilket gör att många concealers är för gula för mig. När jag var i San Francisco passade jag på att gå in på Sephora och bad om hjälp med att hitta en concealer. De plockade snabbt fram den här och provsminkande mig med den, och eftersom resultatet blev jättebra så köpte jag den förstås. Jag har nu använt den i några månader och tvärgillar den. Den täcker bra, men blir inte kakig och lägger sig inte i veck. Jag brukar pudra lite över för att fixera den, och då sitter det faktiskt hela dagen.

Nyansen de plockade ut åt mig är nummer 1, och den passade mig fint. Ni kan köpa den här concealern på Skincity om ni vill testa den och där kostar den 259 kr. Själv kommer jag absolut köpa den igen när min tar slut. Eller när den blir för äcklig, vilket troligen kommer att ske först eftersom den är extremt dryg.

In English: How about something as unusual as a make-up review? It might be the first time it happens on this blog, but I have finally found a concealer that I really like, so why not! (You’ll have to live with the fact that I really am no expert when it comes to make-up! 🙂 ) I have been having problems finding a concealer that covers my dark circles without either settling into the fine lines under my eyes or getting cakey. I also have quite pink skin, which means that most concealers are too yellow for me. When I was in San Francisco I took the opportunity to go into Sephora and asked for help in finding a good concealer. They quickly got this out and tested it on me, and since the result was great, I bought it. I have now used it for a couple of months and like it a lot. It has a really good coverage, but doesn’t get cakey or settle into my lines. I usually set it with a little powder, and then it actually stays on the whole day.

The colour they picked for me is number  1, which suits me nicely. You can buy this concealer from Skincity for 259 SEK. I will absolutely buy it again when I have finished mine. Or when it becomes too gross, which will probably happen first since it is very economical.

När jag blev provsminkad inne på Sephora använde MUAn en tät fluffig borste istället för de platta borstarna som jag tycker oftare brukar dyka upp när man pratar om concealerborstar. (Fast det kanske bara är jag som har dålig koll.) Den gjorde att hon kunde buffa in produkten och verkligen jobba in den så att resultatet blev väldigt naturligt. Själv hade jag ingen sån borste, men strax efter att jag kommit hem läst jag en recension hos Des av ett borstset från Zoeva där en sådan borste ingick. Jag kastade mig över eBay och hade klickat hem en egen borste strax därefter. Jag är verkligen nöjd med den och tycker att den här typen av borste funkar mycket bättre till concealer än platta borstar, som i mina händer ofta lämnar ett lite randigt resultat och inte är så bra för att jobba in produkten.

When the MUA in Sephora tried it on me, she used a dense, fluffy brush instead of the plat brushes that I think you most often see when people talk about concealer brushes. (But it might just be that I am out of the loop on concealer brushes.) Using it, she could really buff in the product and got a very natural-looking result. I didn’t have a brush like that myself, but shorly after I got home, I read a review at Des’ blog about a brush set from Zoeva where a brush like that was included. Of course, I hit eBay and had clicked home one for myself shortly thereafter. I am really happy with it and think this type of brush works much better with concealer than the flat ones, which in my hands tend to leave streaks and isn’t as good to work the product into the skin.

Spara

Publicerat på april 10, 2017, i Laura Mercier, Make-up, Zoeva och märkt , , , , . Bokmärk permalänken. 2 kommentarer.

  1. Det låter ju som en utmärkt produkt, jag ska absolut kolla in den! Har precis samma problem med concealer som du så känns som att det kan vara värt ett försök. Tror att de flesta kör mer fluffiga cocealerborstar idag, jag använder ofta en real techniques base shadow brush eller en mer rund creaseborste.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: