Holika Holika Baby Silky Hand Mask Sheet

Mina händer har varit torra som fnöske på sistone så igår knäckte jag upp en handmask från Holika Holika för att försöka göra något åt saken. Jag har aldrig testat något sådant förut, men det är ungefär samma princip som en arkmask så det kändes lovande. Själva masken består av en plasthandske med ett tunt ark med essens innanför. Enligt instruktionerna ska man ha den i 15-20 minuter, men jag hade dem bra mycket längre än så för att suga ut så mycket göttighet som möjligt ur dem. Det är faktiskt så mycket essens i dem att jag hade dem i en timme eller så idag också, och det är fortfarande lite kvar.
Det här är en riktigt undergörare! Mina händer är så mycket mjukare och mer återfuktade och effekten höll faktiskt i sig hela dagen idag. Som en extra bonus så fungerar det lite som en exfoliering – efter att jag har haft masken på mig så har jag haft som korvar av gammal hud som jag har gnuggat av händerna. Det låter lite äckligt, men händerna kändes fantastiska efter att jag sköljt av dem. De var renare, slätare och mjukare. Det är som att all gammal torr hud har försvunnit och händerna är återfuktade på djupet.
Jag köpte masken från eBay för 20-30 kr, vilket definitivt är väl investerade pengar. (Ni kan t ex köpa den här.) Det blir nog fler köp!

In English: My hands have been bone dry lately, so yesterday I opened up a hand mask from Holika Holika to try to do something about it. I have never tried anything like it before, but it is the same principle as a sheet mask, which was promising. The mask consists of a plastic glove with an inner sheet drenched in essence. You should wear if for 15-20 minutes according to the instructions, but I wore it a lot longer to really maximize the moisturizing goodness. They actually contain so much essence that I wore them for about an hour today too, and there is still some left.
This is a real miracle worker! My hands are so much softer and moisturized and the effect lasted the whole day today. As an extra bonus you get something of an exfoliating effect – after I had worn the mask could rub of rolls of dirty old skin from my hands. It sounds kinda gross, but my hands really felt amazing after rinsing off the old skin. The were cleaner, smoother and softer. It is like all the old dry skin disappeared and my hands were thouroughly moisturized.
I bought the mask from eBay for about 20-30 SEK, which was well worth it. (You can for example get it from here.) I will definitely buy it again!

 

Publicerat på januari 30, 2018, i Hudvård och märkt , , . Bokmärk permalänken. 2 kommentarer.

  1. Spännande! Och vad kul att det fungerade så bra!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: