Scratch Nails Nail Food

Jag är inte någon särskilt erfaren nageloljeanvändare måste jag erkänna, men av de få jag har testat är den här så överlägset bäst att jag vill tipsa er andra om den (om ni nu inte redan använder den, den är ju väldigt välkänd). Scratch Nails är ett svenskt märke och jag har varit sugen på att testa deras nagelolja sedan DNs Malin Crona höjde den till skyarna i sin sminkblogg som hon hade förut. Jag hittade den på Åhlens i Uppsala för några veckor sedan och har nu använt den i någon månad tror jag. Det är en avsevärd skillnad på mina naglar, faktiskt! Innan jag började med Nail Food var mina naglar tämligen hopplösa, de skivade sig och gick av hela tiden, särskilt pekfingrarna som jag ju använder mest. (Det där med att inte använda naglarna som verktyg brukar jag ignorera – vad ska man annars ha dem till? ;-)) Redan efter några veckors användning (två gånger/dag) så märkte jag att naglarna skivade sig mindre och började växa som gräs. Nu är mina naglar betydligt bättre än förut. De känns starkare, växer bättre och skivar sig mindre. De skivar sig en del fortfarande, men det kommer nog bli bättre när de växt ut mer så jag bara har naglar från perioden efter att jag började med Nail Food.

En liten flaska på 10 ml kostar 180 kr, vilket känns lite saftigt och fick mig att dra mig lite för att köpa den, men den är å andra sidan dryg. Och, som sagt, så bra att det är värt det! Dessutom luktar den jättegott av lavendel!

Tillägg: Jag glömde att nämna att den har ytterligare en fördel – man kan använda den under nagellack! Tillverkaren rekommenderar att man smörjer in naglarna efter att man tagit bort det gamla lacket, låter oljan dra in ett tag, torkar bort överskottet (dvs man tvättar inte bort oljan, tar bara bort ev kladd) och sedan lackar rakt ovanpå. Det kanske är önsketänkande från min sida, men jag tycker allt att lacket sitter lite bättre när jag har haft Nail Food under.

Publicerat på oktober 3, 2010, i Nagelvård, Scratch Nails och märkt , . Bokmärk permalänken. 6 kommentarer.

 1. Älskar nailfood men tycker att OPI:s nagelolja kladdar mindre.Men olja ska det vara tycker jag.speciellt på hösten/vintern.

  Gilla

  • Jag tycker nog att Nail Food är mindre kladdig än de flesta oljor jag har provat, men jag har inte provat OPIs å andra sidan. Men jag stör mig inte så mycket på att den är lite kladdig, jag tycker den går in såpass fort ändå.

   Gilla

 2. Tack för tipset! Den ska jag skaffa, en bra nagelolja behövs verkligen, speciellt nu när det blir vinter snart.

  Gilla

 1. Ping: ProNails Vitamina nagelolja | Nageldraken

 2. Ping: Nagelvård från Scratch Nails | Nageldraken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: