ProNails Vitamina nagelolja

I hela det här Mentalitydebaklet så har Katarina från Edgy Polish, som jag köpte mina Mentalityflaskor av, varit suverän! Förutom att hon gick ut med info till alla kunder så fort hon fick nys om att det kunde finnas ett samband mellan Mentality och nagellossning så spårade hon även upp alla hon kunde hitta som fått nagellossning av Mentalitylacken och erbjöd en flaska nagelolja som kompensation (förutom att vi fick pengarna tillbaka för lacken). Mycket trevligt och proffsigt bemötande!

Jag har nu använd oljan i flera veckor och jag tycker den är riktigt bra! Så bra att jag faktiskt har köpt en flaska till för att ha på jobbet. Den går fort in i naglarna och kladdar inte (vilket gör att det känns som ett bra val att ha på jobbet) och den känns som att den verkligen gör nytta! Nu har jag visserligen använt min gamla favorit Nail Food från Scratch Nails parallellt, så det är svårt att se någon enskild effekt av den, men den känns verkligen återfuktande. Eftersom den dessutom är lite billigare än Nail Food så kan det nog bli den jag kommer att köra på framöver. (Nail Food kostar 180 kr/flaskan och Pro Nails Vitamina kostar 139 kr.) Enda nackdelen är att den inte luktar lika gott som Nail Food, som ju doftar underbart av lavendel, och att korken är svår att skruva tillbaka när man är oljig om händerna eftersom den är helt slät.

 

SONY DSC

During this whole debacle about Mentality, Katarina from Edgy Polish, whom I bought my Mentality polishes from, has been excellent! Besides informing her customers as soon as she made a connection between the Mentality polishes and onycholysis, she also tracked down all that had gotten onycholysis from Mentality polishes and offered us a bottle of nail oil as a compensation (apart from offering us to return our Mentality bottles). I must say that she dealt with this in a very professional and nice way!

I have now used the oil for several weeks, and I really like it! So much so that I have bought another bottle to have on my desk at work. It goes into the nails very quickly and is not very oily, but it still feels like it really makes my nails rehydrated. I have used it in parallell with my old favourite Nail Food from Scratch Nails, so I cannot say for sure how it works on its own, but it really feels moisturizing. Since it is a little cheaper than Nail Food, this oil might be the one I’ll use in the future. ( Nail Food costs 180 SEK while ProNails Vitamina costs 139 SEK.) The only disadvantages I can find with it is that it doesn’t smell as good as Nail Food (which has a lovely lavender scent) and that it is difficult to screw on the cap with oily fingers since it does not have any ridges. Smooth plastic might not have been the best choice in this case… 

Publicerat på september 2, 2015, i Nagelvård, ProNails och märkt , . Bokmärk permalänken. 6 kommentarer.

 1. Vad kul att du gillar Vitamina! Den innehåller enbart naturliga ingredienser, så därav inga tillsatta doftämnen.

  Gilla

 2. Det här var intressant, kanske borde skaffa en flaska av den…

  Gilla

  • Ja, den är inte dum alls! Och jag insåg dessutom just att man får mer i en flaska Vitamina (14 ml) än i en flaska Nail Food (10 ml), så det gör ju att den är ännu mer prisvärd.

   Gilla

 3. Jag gillar den också! Doften tyckte jag var lite speciell i början men nu när jag vant mig vid den så tycker jag om den. Däremot är jag inte så förtjust i pipetten, föredrar att applicera med pensel som t.ex. Essies Apricot Oil har, men det funkar ju helt okej ändå.

  Gilla

  • Jag håller med, pipetten är lite klumpig och svår att applicera lagom mycket olja med. Jag föredrar pipetten som Scratch Nails har. Eller pensel, det skulle också vara bättre. De skulle kunna jobba lite med förpacknngen, men oljan är i alla fall bra! 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: