Marmorering

Nu har jag till slut vågat mig på att testa vattenmarmorering, och även om det inte blev ens i närheten av så snyggt som när de riktigt proffsiga gör det, sä är jag rätt nöjd! (Jag kan rekommendera bloggen My Simple Little Pleasures om ni vill se hur snyggt det kan bli när någon gör det som vet vad hon håller på med.) Det blev lite småkladdigt och så, men rätt roligt! Jag kommer säkert att försöka igen. Jag använde marmoreringsfärger jag har köpt på Trans Design (där finns också bra instruktioner) och en ”Masking jelly” som jag köpte på samma ställe. Den sista är en gel som man lägger på huden runt om nageln så inte hela fingertoppen ska bli marmorerad, och den var verkligen bra att ha – även om jag allt blev rätt kladdig om fingrarna och det krävdes en del städning innan tassarna var anständigt rena. Jag hade lite problem med tekniken, färgen spred sig inte så snyggt på vattnet som på de filmer jag har sett, och dessutom hade den en tendens att torka innan jag hann göra några snygga mönster. Mer övning är av nöden. Nästa gång ska jag nog också prova att norpa lite avjonat vatten på jobbet att använda istället för kranvatten. Colette, som har My Simple Little Pleasures, använder filtrerat vatten, så det kanske funkar bättre med avjonat, vad vet jag.

(För övrigt var det såååå skönt med ett lack som faktiskt gick att fota utan några större bekymmer! :-))

Annonser

Posted on oktober 4, 2010, in Marmorering. Bookmark the permalink. 10 kommentarer.

 1. Läckert!! Jag ser fram emot att få se fler försök framöver…

  Gilla

  • Tack! Det blir säkert fler marmoreringar! Just nu är jag lite sliten mellan att göra fler marmoreringsförsök och att testa alla otestade lack som väntar på mig (jag blev lite shoppinggalen förra månaden och ”råkade” få hem 25 nya lack… ;-)).

   Gilla

 2. Vad kul att du också provat! 🙂 Jag tycker det är lite svårt att få in snitsen faktiskt, men efter ett tag går det bättre! Superfint 🙂

  Gilla

  • Tack! Jag hade funderat på att prova ett tag, och blev inspirerad av dina naglar på Pret-ty, så jag slog till och beställde lite marmoreringslack tillsammans med jättebeställningen från Trans Design. Det var verkligen inte helt lätt, men jag antar att man får testa sig fram helt enkelt. Det var rätt kul att hålla på med i alla fall! 🙂

   Gilla

 3. Jäklar vad coolt!!

  Gilla

 4. Riktigt tjusiga marmorerade naglar, färkombon e superfin 😉

  Gilla

 5. Colette använder filtrerat vatten pga att i usa har de ej lika fint vatten som vi har i Sverige, om man ej använde brunsvatten på gamla tider. Prova dig fram för olika temperatuer på vattnet så lyckas du nog utmärkt 🙂 men nagellacken man använder är ju viktigast, att de är så rinniga som möjligt för de sprider sig bäst då! 🙂

  Gilla

  • Tack för tipsen! 🙂 Jag har inte testat att marmorera efter det här försöket, faktiskt, men jag ska testa med lite olika vattentemperaturer och lack. De här lacken ska vara till marmorering, så man tycker ju att de borde ha funkat, men så behöver det ju inte vara.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: