Kolmården

Tja, det här har inget med nagellack att göra, men idag var jag på Kolmården och klappade vargar och det var så fantastiskt att jag vill dela med mig med lite bilder!

Det var faktiskt andra gången jag och sambon var där och hälsade på vargarna, men vi gav det i födelsedagspresent till hans syster i år så vi fick en ursäkt att åka dit igen! Vi kom lite tidigt, så vi gick in på Tropicarium medan vi väntade. Där har de supertjusiga leguaner! Det är alltid lika kul att se andra leguaner än Katla, det är inte så ofta det blir tillfälle till det! Hanen underst var riktigt krallig! Inte lika nätt och söt som Katla, mer pampig än gullig!

Sedan gick vi förbi silkesapornas djungel, och eftersom det var så lite folk var de jättenyfikna och närgångna. Det stod att man inte fick röra djuren, men så fort vi stod stilla blev vi översvämmade av supersöta apor, så det var liksom svårt att låta bli. Tre av dem bosatte sig i min huva och ville inte alls flytta sig därfrån!

Mycket nöjda apor i min huva…

I sambons systers huva rymdes hela fyra apor!

Spännande iPhone!

Sedan gick vi på vargklappningen. Vi fick träffa en flock på nio hanar på 1,5 år. De var i värsta slyngelåldern och hittade på en del hyss, som att tugga på folks kläder, försöka sno kameror o s v. De testade sina skötare hela tiden för att se vad de fick och inte fick göra! Vi fick inte ha på oss mössor och vantar, så det blev rätt kallt, men det var det värt för att komma nära så fantastiska djur! (Mössorna knycks tydligen raskt och blir vargleksaker, och vantar gör att vargarna inte fattar att man har händer i dem så de har en tendens att leka för hårdhänt.) Vi var inne hos flocken i ungefär en timme. De var ganska nyfikna – de kom fram och hälsade genom att slickas i ansiktet och blev gärna klappade. Men det märktes att det inte var tamdjur, de har ett otroligt tydligt kroppsspråk och gör ju inte direkt som de blir tillsagda. De är så otroligt vackra djur, jag kan verkligen rekommendera alla att göra ett sånt besök!

Publicerat på december 13, 2010, i Djur och natur. Bokmärk permalänken. 5 kommentarer.

 1. Vilken härlig dag du beskriver! Jag vill också klappa vargar och aporna var jättesöta!! Avundsjuk!

  Gilla

 2. OHHH så underbart härliga små apor, och vargarna är sååå vackra. Älskar Kolmården. Brukar hitta på ursäkter varje år för varför vi bara MÅSTE åka dit =)

  Gilla

 3. Sminkan: du borde se till att önska dig en vargklappning i julklapp och åka dit du också!
  Sminkhörnan: Ja, det är en riktigt fin djurpark! Det känns verkligen som att de anstränger sig för att djuren ska ha det så bra som möjligt och inte bara finnas där för att dra turister.

  Gilla

 4. Så fantastisk, og helt utrolig flotte bilder av ulvene. Denne dyreparken skal jeg besøke! Så fin blogg og ”drage” du også har forresten ☺

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: