L.A. Girl Metal Alkaline Blue och färgskiftande klistermärken

Jag blev så förtjust i att ha Alkaline Blue på tårna så det fick bli en vända på fingrarna också. Fortfarande ett jättefint lack med trevlig formula. Jag tyckte dock att det här, precis som Obsidian, inte höll lika bra som de andra lacken i kollektionen. Jag fick tipwear ganska tidigt. Undrar om det smyger sig in flaskor med lite halvbra kvalitet i vissa batcher eller något sådant.

Hur som helst, jag passade på att testa några klistermärken från Broadway Nails som ska skifta färg i solljus. Jag har köpt dem på Åhléns för 50 kr. Ganska fina klistermärken, men tyvärr är de lite för styva, så om de inte fastnade perfekt gick gärna kanterna av klistermärkena av efter ett tag. Inomhus ser de ut så här:

Vita, som ni ser. I solljus skiftar de färg till gult, blått och rosa:

Tyvärr funkade inte så bra på naglarna eftersom jag (mitt praktpucko) använde Seche Vite som vanligt, och eftersom det filtrerar bort UV-ljus för att förhindra att lacket gulnar, så hände det inte så mycket. Så här såg det ut i sol – man kan ana sig till en färgskiftning med lite god vilja.

Den mindre blomman är en liiiiten aning rosaskiftande. Uppenbarligen ska man använda ett överlack utan UV-filter till dessa. Tyvärr har jag inte riktigt koll på vilka av mina överlack som har det eller inte.

Och så en bild på förpackningen om ni känner för att köpa egna.

Annonser

Posted on maj 7, 2011, in Dekaler, L.A. Girl. Bookmark the permalink. 8 kommentarer.

 1. Undrar om mina problem med Del Sol var Seche Vite-relaterade? Det var ju flera av dem som inte bytte färg och jag är ju SV-brukare. Hm….

  Gilla

 2. Jo, jag börjar misstänka samma sak. Men å andra sidan bytte de inte färg när jag ställde ut flaskorna i solen heller. Jag ska nog prova att swatcha mina Del Sol-lack på tape utan överlack och se om det händer något i solen då.
  Det skulle ju också vara bra att veta vilka överlack som inte innehåller UV-filter, men det har jag tyvärr inte koll på.

  Gilla

 3. Coola klistermärken – måste kolla om de finns på mitt närmaste Åhléns.
  Mina Del Sol fungerade bra. Jag testade ett som växlade mellan mesrosa inomhus och lila utomhus, som jag sedan gav bort och ett som var mer metallic och växlade mellan mintgrönt via silver till ljuslila. De var dock svåra att dokumentera och efter fyra-fem dagar tyckte jag att effekten avtagit något. Jag har ytterligare någon flaska som jag inte minns om jag testade, men jag skall nog göra det så snart som möjligt för här är faktiskt soligt just nu (och enligt prognosen några dagar till).

  Gilla

 4. Nu har jag fått tag i dekalerna och testat med lite olika överlack och de fungerade bra!
  Se: http://systervarst.blogspot.com/2011/06/midsommarmanikyr.html

  Gilla

  • Kul att du gjorde en jämförelse, de blev ju en riktigt bra färgskiftning med dina överlack! Jag har Diamont hemma, ska köra med det nästa gång dekalerna åker på!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: