Nfu Oh 66

Nfu Oh har några av de mest holografiska hololack jag har sett, men tyvärr är de alla rätt lika. Jag har tre, och det är knappt man ser skillnad. Ett är lite mer rent silver, ett är blåaktigt och det här, nr 66, är lite mer grönaktigt. Men det är verkligen inte tydligt, så egentligen tror jag det räcker med att äga ett av dem. Det är ett otroligt snyggt lack i alla fall – det är riktigt maffiga regnbågar, som syns bra även inomhus och är sanslöst läckert utomhus! Jag la på det över Nfu Ohs baslack Aqua Base for Holos, som ska göra att de blir mer holografiska, men jag vet inte om jag verkligen märker någon skillnad. Däremot blir det lättare att applicera. Det här lacket har en tendens att bli ojämnt och dra med sig lacket under, men det hade jag inga problem med den här gången. Här har jag två lager, och det räckte för att få det helt jämnt.

Det sägs att överlack ska förstöra holoeffekten, så jag hade bara överlack på ringfingrarna som jag hade dekorerat med en liten ursöt grön älva (köpt från rhubarbe09 på eBay). Det är jättefina och mycket billiga klistermärken hon säljer. Man får klippa ut dem från underlaget själv, men de är tunna och följsamma och enormt detaljerade. Enda nackdelen är att de syns bäst över ljusa lack, och det har jag lite begränsat med i förrådet (jag är inte så mycket för pasteller…). Hur som helst, naglarna jag inte hade överlack på chippade och förstördes på ett dygn, så oavsett om det påverkar holoeffekten eller inte så är det inte värt att skippa överlacket. Dessutom såg jag inte mycket skillnad. Kanske att holot syntes lite mindre i svag belysning när det var överlack på, men i solsken var det definitivt ingen skillnad. Ett alternativ som jag har läst någonstans är att ha på överlack och sedan avsluta med ett lager holo överst. Det kanske kan funka bättre, så jag ska testa det nästa gång jag kör holo.

Närbild på den söta lilla gröna älvan (som får mig att tänka på absint). Se så fint detaljerad den är! Tyvärr gnistrar det lite för mycket holo genom den, vilket gör den lite otydligare.

Publicerat på maj 25, 2011, i Dekaler, Nfu Oh. Bokmärk permalänken. 9 kommentarer.

 1. Hur snyggt som helst ju! Älskar sånna här holosar. …Jag har aldrig märkt nån skillnad i effekten med överlack eller utan, tror det är en myt bara, eller att det kanske var så med nån gammal sorts lack

  Gilla

  • Jag undrar om det inte kan vara större skillnad om holoeffekten är rätt svag. Jag tycker jag har sett det på några av mina lack. Men så himla dramatisk skillnad är det nog inte…

   Håller med om att det är ett skitsnyggt lack i alla fall! 🙂

   Gilla

 2. Jag kör överlack på alla mina holosar och märker ingen skillnad. Älvan är underbar!!

  Gilla

 3. Hvilken fantastisk liten alv, helt nydelig!

  Gilla

 4. Ja, visst är det en söt liten älva! Jag kan verkligen rekommendera de här dekalerna, billiga var de också!

  Gilla

 5. jag har ett av dessa hololack, jag ser en ganska betydande skillnad på om man använder överlack eller ej, men som du säger börjar det chippa väldigt snabbt utan överlack, och det är verkligen stunning även fast överlacket dämpar effekten lite grann. 🙂

  Gilla

  • Undrar om det spelar roll vilket överlack man använder? Det skulle kunna förklara varför folk tycker så olika. Eller så är jag kanske bara inte så observant… 😉

   Gilla

 1. Ping: Nubar Citadel ännu en gång « Nageldraken

 2. Ping: Holofredag: Nfu Oh 65 | Nageldraken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: