Ozotic Pro Rainforest (503)

Ännu ett av de tjusiga multikromatiska lacken från Ozotic Pro! Rainforest är inte ett av de mest dramatiska men det är mycket fint ändå. Det skiftar mellan kalla gråaktiga olivtoner till varma smaragdgröna färger. Det flashar också i rosaaktiga toner emellanåt, men det är inte jättetydligt. Precis som de andra multikromatiska lacken är det för skirt för att bäras ensamt, så jag har det över ett lager av det svarta krämlacket Orly Liquid Vinyl. Det var lite svårt att fånga på bild, så det blir lite bildspam.

Det var bra att lacka med, men liksom de andra multikromatiska lacken hade jag problem med att det torkade jättelångsamt. Det var fortfarande mjukt dagen efter att jag hade lackat och blev därför lite knöligt och stött. Har någon annan också haft samma problem? Jag kan inte minnas att jag har läst om det någonstans. Kanske är det kombinationen av lack som inte funkar, men jag har använt samma svarta lack och samma överlack (Seche Vite) för Ozotic Pro Elytra-lacken utan problem.

Tyvärr tror jag inte att de har kvar det här lacket på Picture Polish där jag köpte det längre. Precis efter att jag hade beställt det fick jag ett mail om att det bara fanns 30 flaskor kvar. Och strax efter det att det bara fanns 5 flaskor. Som tur var hade jag och Karin beställt varsin flaska av det här (annars hade vi delat upp lacken vi ville ha mellan oss för att kunna testa fler). Fast för några veckor sedan fick jag mail om att det hade kommit tillbaka, så trots att det inte finns på hemsidan nu kan det kanske komma in igen med lite tur.

Dekalerna är från Claire’s och jag köpte dem i Aberdeen i höstas. De här var lite bättre än de andra Claire’s-dekalerna jag testade tidigare, men de var också ganska tjocka och gick sönder ganska lätt efter ett tag. Fast de var onekligen ganska fina.

Another one of the lovely Ozotic Pro polishes! This one, Rainforest, is not the most dramatic one, but it is still beautiful. It shifts between cold grayish olive tones and warm emerald green tones. In some lights it also flashes pink. As with the other multichromatic polishes, it is too sheer to wear alone, so I wore it over one coat of the black Orly Liquid Vinyl. The formula was good, but I have problems with the drying time for these polishes. All of the multichromatic polishes I have tried dries very slowly.  I don’t know if it is the polish or if it is the combination of the black creme, the Ozotic and the top coat (Seche vite). Has anyone else had the same problem?

Sadly, I think this polish might be discontinued. I was informed that it was just after I ordered this bottle, but later I got an e-mail saying that it was back in stock. I can’t find it on the Picture Polish web site though, so they might have run out of bottles again.

The stickers were bought from Claire’s in Aberdeen and are pretty, but unfortunately a little too thick. After a few days they looked quite worn.

Annonser

Publicerat på augusti 8, 2011, i Dekaler, Orly, Ozotic Pro. Bokmärk permalänken. 4 kommentarer.

 1. Härligt lack det där! Det är tur att de har ett grönt i kollektionen, det hade jag saknat annars. Fast det kunde så klart ha varit lite mer effekt i det :p

  Gilla

 2. Du har fångat den rosa tonen i det bra tycker jag!

  Gilla

 3. Cactus: Ja, det är kul att det är annorlunda än de andra multikromatiska lacken, synd bara att de inte verkar planera att ha kvar det. Jag hoppas de gör ett annat grönt som ersättning…
  Sminkan: Tack! 🙂

  Gilla

 1. Ping: Ozotic Pro Rainforest på väg att ta slut « Nageldraken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: