Kleancolor Chunky Holo Bluebell

Dags för ett nagellacksinlägg bland alla Katlainlägg. Jag har haft en del bilder liggandes ett tag under sommaren eftersom jag inte riktigt hunnit med bloggandet mitt i all semester och bröllop och sånt (just ja, jag lovade ju ett inlägg om bröllopet också…).

Hur som helst, det här är två lager Kleancolor Chunky Holo Bluebell över Orly Royal Navy (som jag visat tidigare här och här). Chunky Holo Bluebell är så skir att jag tvivlar på att den är särskilt snygg på egen hand, och Royal Navy ligger rätt nära grundfärgen. Det är nog det närmaste ett basblått lack jag har. Det är tydligt blått, ljust nog för att inte se svart ut och mörkt nog för att jag ska tycka om det. Chunky Holo Bluebell består av multikromatiskt glitter i en svagt blå bas. Glittret ser mest rosa-orange-rött ut (det är en lite obestämd färg), men det har en tydlig grön skiftning på kanten på nageln. I svagare ljus ser glittret mer varmrött ut och i dagsljus blir det mer rosa. Det är riktigt fint!

Formulan har jag inget större att invända mot, det var lättlackat, torkade fort och höll i fyra dagar utan att det såg särskilt slitet ut. De sista bilderna tog jag dag 4, så ni ser att det bara är en aning slitet längst ut. Det luktade skumt, som de andra Kleancolorlacken, men det kan jag leva med. Däremot blev det någon konstig reaktion när jag lackade med Seche Vite, som ni kan se på pekfingret på vissa bilder blev det liksom lite mjölkigt i överlacket. Det kan vara så att de inte passar så bra ihop. Jag ska nog försöka med China Glaze Fast Forward nästa gång istället (det luktar ju lite liknande, så det kanske passar bättre).

Det var rätt svårt att fota däremot, glittret ville inte riktigt visa sig i för starkt ljus, utan det framträdde bara i halvskugga. Men trägen vinner…

This is two coats of Kleancolor Chunky Holo Bluebell over Orly Royal Navy (previously shown here and here). It is a pretty multichromatic glitter in a sheer blue base. Royal Navy compliments the base colour nicely, but I think this can be used over other colours as well since it is so sheer. The glitter is mainly pink/orange/red depending on the light, but it has a clear green shift to it as well. It was tricky to photograph since the glitter hid from the camera in bright sunlight as well as indoor lighting. 

The formula was nice (though it smells funny) and I had it on for four days without much wear. The last pictures are taken on day 4, so you can see for yourselves. Something weird happened on my right pointer when I put on the Seche Vite, though, and the top coat got a little milky somehow. I think Kleancolor might play better with another top coat, so I will try China Glaze Fast Forward the next time. It smells similar, so that might work better.

Publicerat på augusti 14, 2011, i Kleancolor, Orly. Bokmärk permalänken. 5 kommentarer.

 1. Det är så snyggt det där, en av mina favoriter bland Chunky holo lacken

  Gilla

 2. Så jäkla snyggt! Tror jag snor idén med att grunda med Royal Navy faktiskt. 🙂

  Gilla

 3. Cactus: Jag köpte bara det här och Chunky Holo Black, faktiskt, eftersom Sminkan sa att det var samma sorts glitter i dem, men jag har sett Poppy på en kollega och det var inte lika mycket tryck i det i alla fall. Jag gillar verkligen kombinationen av det blå och det orangerosa i Bluebell!
  Nailtastic: Varsågod och sno hur mycket du vill! Imitation är ärligt smicker! 🙂

  Gilla

 4. Väldigt bra bilder på det! Mina har aldrig reagerat med Seche Vite, men det betyder ju inte att det inte skulle vara det.

  Gilla

  • Tack! Jag är glad över att jag till slut lyckades haffa rätt ljusförhållandet så det fastnade på bild! 🙂
   Det kan ju vara något annat än Seche Vite också, jag kan kanske ha fått lite fukt på det eller något sådant. Skumt var det i alla fall

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: