Chanel Peridot

Det här är utan konkurrens det dyraste lacket jag någonsin köpt. Jag fick tag på det för 280 kr på eBay – och jag som hade sagt att jag aldrig skulle köpa ett Chanellack för att de är alldeles för dyra… Men jag såg Sminkans bilder och blev helt enkelt för sugen för att låta bli. (Jag lät bli lite andra nagellacksinköp som kompensation.) Jag har funderat en massa och kom till slut fram till att det nog faktiskt var värt det. Jag är mycket glad över att ha det här lacket i min samling. Hade jag varit tvungen att välja ett enda lack att hålla mig till resten av livet så hade det blivit det här. Det är elegant och känns sofistikerat, men blir aldrig tråkigt. Det är ett lack med många ansikten, det skiftar huvudsakligen mellan guld och grönt, men det är varmt eller kallt i tonen beroende på ljusförhållandena och det händer saker med det hela tiden. Jag kommer nog att använda det här en hel del eftersom det faktiskt går att ha även när jag måste vara representativ utan att jag för den delen skull blir uttråkad av det.

Formulan var helt ok, men inte fantastisk. Det blev lite penseldrag i det och det var lite åt det rinniga hållet, men inte värre än att jag kan leva med det. Det täckte rätt bra, jag hade tre lager på de här bilderna. Jag hade det i fem dagar, så hållbarheten var det inget fel på alls.

Det blir tidernas värsta bildspam, jag kunde helt enkelt inte välja ut några få representativa bilder… Först några bilder tagna utomhus i halvmulet väder.

… och några bilder i solsken. Det får en lite kallare ton och det gröna blir mer olivtonat och inte så smaragdgrönt.

Efter ett dygn ville jag ändå dekorera det lite utan att för den delen dölja den snygga grundfärgen. Det blev några stilrena vattendekaler som jag köpt på eBay för så länge sedan att jag inte har en aning om vad det var för säljare – vilket är lite synd, för de är jättefina. Dessutom var de väldigt tunna, så det syntes knappt någon kant runt motivet.

De här bilderna är tagna inomhus under min halogenlampa, och som ni ser har lacket en mycket varmare ton.

Ytterligare en fördel med det här lacket är att det matchar Katla! Det måste ju vara en bra sak, så jag tog några bilder för att visa det också!


I UV-lampan i terrariet kan man faktiskt också ana de blågråa skiftningarna som finns i det här lacket. De är annars svåra att se, oftast blir det bara som en kallgrå skiftning i utkanten av det.

This is by far the most expensive polish I have ever bought. (I got it for 280 SEK on eBay.) After careful deliberation I have actually decided that it really was worth it. I am really glad to own this polish, and this is the polish I would choose if I only was allowed to use one polish for the rest of my life. It feels elegant and sophisticated, but it never gets boring. It is constantly shifting between gold and green and it has both cold and warm tones depending on the lighting. I think I will use this polish a lot!

The formula was good, but not great. It was a little brushstrokey and on the verge of runny, but nothing I couldn’t handle. It was opaque in three coats and I wore it for five days.

I bought these water decals on eBay as well, but unfortunately it was too long ago so I don’t remember who the seller was. They are really beautiful and nice to work with, so it is a pity I probably won’t find more of them.

While I wore it I realized that it also matched Katla, so I had to take some pictures with her as well. In the UV light in the terrarium it was almost possible to catch the blue-grey hues of this polish, that were otherwise quite hard to see.

Publicerat på augusti 20, 2011, i Chanel, Katla, Vattendekaler. Bokmärk permalänken. 10 kommentarer.

 1. Det är galet snyggt! Och jag känner som du att jag inte kan köpa ett så här dyrt lack men att jag egentligen inte kan låta bli! …men sen sätter fjärilarna i plånboken effektivt stopp 😦

  Gilla

 2. Åh, det är så vackert! En rolig grej är att i början av inlägget tänkte jag ”det kanske matchar Katla rätt bra?” och sen scrollade jag vidare och där var hon ju! 😀

  Gilla

 3. Cactus: Ja, det var en del vånda innan jag bestämde mig för att köpa det, men jag skippade månadens beställning från Nailmail istället och resonerade att nagellackskontot ändå var konstant. Undanflykter, jag vet, men det lugnade fjärilarna i plånboken! 😉
  Elsuli: Så kul! Jag tänkte faktiskt inte på det själv förrän min moster påpekade det, så det var lite imponerade att du kom på det bara av att se bilderna!

  Gilla

 4. Det är helt klart värt pengarna och det enda Chanel jag någonsin känt mig tillräckligt lockad av för att punga ut med de pengarna. Värt det, absolut värt det. Älskar det.

  Gilla

 5. Det är ju så otroligt snyggt!!! Jag har fortfarande inte bestämt mig om jag ska köpa lacket. Vi får se helt enkelt!

  Gilla

 6. Sminkan: Ja, jag håller med, det är det enda som är värt det hutlösa priset. Det är riktigt, riktigt fint. Tack för att du inspirerade mig att köpa det!
  Lina: Ja, det är inte ett lätt beslut. Som sagt, jag våndades lite innan jag kom fram till att faktiskt köpa det. Men jag ångrar det inte nu i alla fall, även om jag ju förstås kunde ha klarat mig utan det också.

  Gilla

 1. Ping: Ozotic Pro Aurora (507) « Nageldraken

 2. Ping: Glitter Gal Lizard Belly « Nageldraken

 3. Ping: Enchanted Polish Mean Mr Mustard | Nageldraken

 4. Ping: CND Jaded | Nageldraken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: