På promenad med Katla

Idag fick Katla följa med på promenad. Det var ju faktiskt fint väder och vi tyckte att det var lika bra att passa på. Man vet ju inte hur många fler dagar det blir i år som är tillräckligt varma för att ta med henne ut.

Först en bild på henne när hon hittat en solstrimma hemma och satt och njöt av värmen:

Vi hade ett ärende till min mamma, som bor ca 20-25 min promenad bort, så Katla fick följa med. Hon går ju inte så fort, eller för den delen åt det hållet vi ska, så vi bar henne större delen av vägen – men lite avbrott då hon blev lite egensinnig och absolut ville ner.  Enklaste sättet att kontrollera henne är att svepa in henne i en handduk (hon är ju lite vass här och var), och hon tycker oftast att det är rätt mysigt. Hon t o m somnade på mig ett tag när jag bar henne i handduken.

Väl framme hos mamma upptäckte hon den utmärkta spaljen runt mammas uteplats. Den var mycket klättervänlig och hon såg extremt kaxig ut där hon satt högst uppe på den. Leguaner tycker det är rätt viktigt det där med att vara högst – är man högst upp är man också högst i rang – så hon blir väldigt nöjd när hon får sitta högt upp.

Och så kan man ju också fundera på om man kanske ändå kan komma upp i björken från spaljen…

När vi var hos mamma kom jag också på att mamma hade en kattsele som hon inte använder och som eventuellt skulle kunna passa Katla. Normalt avråder man från att använda sele på leguaner eftersom de kan göra illa ryggtaggarna, men den här är hel över ryggen så man kan vika taggarna åt sidan under den. Det gick faktiskt rätt bra och hon verkade acceptera den. Helt nöjd var hon väl inte, så vi kommer nog inte använda den så mycket, men det gör att vi faktiskt skulle kunna låta henne simma i en sjö någon gång utan att vara oroliga för att hon ska försvinna.

Man kunde nästan få henne att gå åt samma håll som oss i sele. Nästan. Tills hon inte ville längre… 🙂

Efter alla äventyr var det en ganska trött leguan som vi bar hem. Hon gosade en del med husse och sedan somnade hon hos mig igen. Så söt… 🙂

We took Katla on a walk today. It was actually quite warm and sunny after a cold week, so it was just as well to take her out when we had the chance. We had an errand with my mother, who lives 20-25 min walk away, so we brought her along. She rarely agrees with us on what way to go, though, so we carried her most of the way. It’s easier to carry her in a towel since she sometimes decides that she really wants to walk on her own, and you can get a little scratched during the struggle. She mostly likes being carried in the towel, though, and she actually fell asleep on me part of the way.

At my mother’s she discovered that the fence arount my mother’s patio was terrific for climbing. She really enjoys being high up and looked very cocky up there. (She also considered if she could continue up into the neighbouring tree, but fortunately it was too far away.)

I realised when we were there that my mother had a cat harness that she didn’t use, that might fit Katla. We always let her walk on her own, but sometimes it would be good to be able to control her a little bit better. We would also like to let her swim in a lake sometime (she loves bathing). Using harnesses on iguanas are generally discouraged since it might hurt the spikes, but with this we could just fold down the spikes under it. She did not seem to mind it that much actually, so we might use it again sometime.

After all the adventures we had a very sleepy iguana with us home, so she cuddled a little bit with her master and then fell asleep on me again while walking home…

Annonser

Posted on augusti 14, 2011, in Katla. Bookmark the permalink. 11 kommentarer.

 1. Naaa 😀 Vad söt hon är när hon sover i handduken 🙂

  Gilla

 2. Vilka fantastiska bilder! Jag blev så nyfiken på Katla att jag var tvungen att gå tillbaka och läsa dina andra inlägg om henne. Underbar läsning! Skulle lätt kunna tänka mig att läsa en hel blogg om Katlas äventyr. 🙂

  Gilla

 3. Åååh! Sötaste Katla! Jag älskar att hon är så tydlig i uttrycken, när hon myser i handduken ser man verkligen hur mysigt det är och när hon klättrar upp för spaljen ser hon jäkligt tuff och nöjd ut.

  Jag säger som Nailtastic, gärna mer Katla! 😀

  Gilla

 4. Jag tycker du ska starta en nya blogg, 100% tillägnad Katla! Hon verkar fullkomligt underbar

  Gilla

 5. Tack alla! Det är jätteroligt att ni tycker att hon är så fin och att ni vill läsa om henne! Jag tror en blogg om bara henne skulle bli lite innehållslös, bara. I långa perioder består hennes tillvaro av äta – bada – bajsa – sova i sängen – blir buren till terrariet – sova i terrariet. Det blir inte så mycket att skriva om i längden. Men jag lovar att berätta om henne när det händer något nytt! 🙂

  Gilla

 6. Katla är den finaste draken i hela världen! Så kaxig på spaljen! Vilken skön blick! Underbart inlägg!

  Gilla

 7. Vilket charmtroll! Hon var väldigt söt och det här var verkligen ett jättekul inlägg att läsa!

  Gilla

 8. Men åh, den lilla selen på Katla! Så söt!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: