Ej nagelrelaterat tips: Dream Wash

Nageldraken är ju egentligen en ganska renodlad nagelblogg (med lite Katla ibland), men nu när det börjar bli höst och torrt ute vill jag dela med mig med mitt bästa hudvårdstips. Jag har alltid haft torr hud och problem med atopiskt eksem men det finns faktiskt en produkt som verkligen hjälper – Dream Wash från Lush. Det är en s k ”smoothie” (fast jag skulle snarare kalla det duschkräm) som man tvättar sig med istället för duschgel eller duscholja eller vad man nu använder.

Den luktar rätt skumt och är ganska dyr, men den funkar verkligen! Sedan jag började med Dream Wash har mina eksem hållit sig borta och jag har t o m kunnat gå över till att smörja in mig med vanlig body lotion istället för superfeta och kladdiga body butters. Dessutom har jag kunnat sluta använda kortison. Ett tag i somras när jag var ute och reste använde jag mer portabel duschgel istället, men då kom eksemen tillbaka. Nu när jag har använt Dream Wash ett tag är de borta igen.

Det finns en Dream Cream i samma serie som jag har testat också, men jag märkte att den varken gjorde till eller från, och eftersom den luktade mer än konstigt så slutade jag med den.

Jag har nog använt Dream Wash i ett par år nu, och till skillnad från det mesta annat så verkar faktiskt effekten kvarstå. Annars tycker jag ofta att saker (t ex duscholja) funkar bra ett tag men att det verkar som att huden vänjer sig och det slutar funka med tiden.

Nackdelarna är som sagt lukten (men den försvinner ju efter duschen, så det spelar mindre roll) och priset (kommer inte ihåg exakt vad den kostar, men det ligger runt 150 kr tror jag). Burken är också rätt otymplig och inte det minsta resevänlig. Dessutom gillar jag inte skrymmande förpackningar ur miljösynpunkt, även om jag fått höra att Lush numera samlar in och återanvänder dem.

(F ö är jag inte det minsta sponsrad av Lush för att skriva det här – ärligt talat tycker jag att de flesta av deras produkter luktar för starkt för att jag ska gilla dem.)

I usually don’t write about other stuff than nail polish and Katla, but now that the autumn is coming with dry and cold weather (at least in Sweden) I would like to share my best skin care tip. I have always had problems with dry skin and eczemas, but Dream Wash from Lush really helps! When I use it continually, the eczemas disappear and stay away. The only negative things about it is that it is quite expensive, smells wierd and comes in clumsy big jars that are terribly impractical to bring on travels. But I can take that for a product that really works – it’s even better than cortisone!

Publicerat på september 13, 2011, i Hudvård. Bokmärk permalänken. 4 kommentarer.

 1. Intressant, jag har också atopisk hud, har av nödtvång blivit krämnörd, Calmuril från apoteket är rätt bra i ansiktet men på vintern behövs något fetare utanpå den. När det gäller tvättmojs brukar jag snåla med dem o. inte löddra på så mycket, det funkar bra för mig.

  Gilla

  • Jag har inga problem med eksem i ansiktet längre faktiskt, inte sedan jag började med Cliniques produkter (innan dess hade jag tidvis jättemycket eksem runt munnen och ögonen). Du har ju helt rätt i att det bästa är att inte tvätta sig för mycket, men för mig hjälper det inte, det är själva vattnet som torkar ut. Alla är vi olika…

   Gilla

 2. Jag är supertorr också, ska verkligen testa detta! Jag tål överhuvud taget inte tensider, så jag kan inte ens använda vanligt schampoo. *sucks*

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: