Batikfolie

Här är ännu en av folierna jag nyligen köpt från No1 Nail Art Shop på eBay. Man kan ju inte direkt kalla den diskret, men jag är väldigt förtjust i den. Jag började faktiskt med att sätta den på tårna, men gillade den så pass att jag ville ha den på naglarna också så jag kunde se den mer!

På tårna såg den ut så här:

Som bas använde jag Kleancolor Metallic Green, som faktiskt matchade den gröna färgen i folien perfekt. Det var också ett riktigt trevligt lack – bra formula och täckte på ett lager.

Folien var som jag sagt tidigare väldigt trevlig att jobba med och fäste väldigt lätt på nageln. Jag gjorde däremot misstaget på tårna och på vänster tumme att lacka över direkt med Seche Vite och inte ha ett lager av ett icke-snabbtorkande överlack först. Seche Vite skrynklade ihop folien lite grann, förmodligen eftersom det torkade för fort vid ytan. Jag hade ett lager av Konads överlack över de andra fingrarna innan Seche Vite, det har dessutom fördelen att det förhindrar att Seche Vite smetar ut mönstret på folien.

Och så lite bildspam, först vänster hand:

…och så höger hand:

Efter några dagar ville jag testa hur det såg ut under svart krackeleringslack, så jag la på ett lager IsaDora Black tag. Det blev rätt läckert faktiskt!

Något skumt som hände var däremot att folien och krackeleringslacket lyfte från vänster tumme – den som jag bara hade haft Seche Vite på utan något annat överlack emellan, och en bit in på dagen lossnade alltihopa och jag hade en nagel med bara grönt lack på. Mysko. De andra fingrarna hade inga sådana tendenser, så jag tror absolut att det är en bra ide att ha ett annat lack innan det snabbtorkande överlacket när man har folie på nageln.

Uppdatering: ett första försök med en liten video för att visa lite bättre hur det såg ut på riktigt. Nu har jag en ganska kass kamera att filma med, så jag ber om ursäkt för att kvaliteten är minst sagt sisådär, men det är inte mycket att göra åt för tillfället.

This is another of the foils from No1 Nail Art Shop  on eBay. I first put it on my toes, but I liked it so much that I wanted to try it on my hands as well, so I could see it more. Under the foil I had one coat of the very nice Kleancolor Metallic Green. The foil was really excellent to work with and was very easy to apply.

After a few days I wanted to see how it looked under a black crackle polish, so I slapped on some IsaDora Black Tag. I really like how it turned out!

Publicerat på september 13, 2011, i Diverse nageldekor, IsaDora, Kleancolor, Krackelerande lack, Nagelfolie, Pedikyr. Bokmärk permalänken. 4 kommentarer.

  1. Jättefint! Jag gillar verkligen varianten med krackeleringslack över.

    Gilla

  2. Åh superfint! Jag har precis börjat intressera mig för att batika kläder och då borde jag ju ha det på mina naglar också ;D

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: